Romania Libera

Este o frustrare îndreptăţi­tă, când dai trei sferturi din loturile României, şi la Naţionala mare, şi la U21

-

nute, tind să cred că a fost vorba despre indicaţia tactică dată de piţurcizat­ul Cosmin Contra. Şi mai cred că acesta ştie foarte bine că-l foloseşte greşit pe Ianis Hagi, pe dreapta, dar are orgolii de „Mister“, care îi populează mintea şi care sunt rude bune cu cele care l-au mânat să nu-i dea lui Hagi Jr. tricoul cu numărul 10.

Aş mai adăuga recentele declaraţii ale lui Gheorghe Hagi, care s-a arătat nemulţumit că este sărit de la discuţii pentru a deveni selecţione­rul Naţionalei, în timp ce alte nume vâjâie pe lângă el ca rachetele. Este o frustrare îndreptăţi­tă, când dai trei sferturi din loturile României, şi la Naţionala mare, şi la U21.

Sunt curios ce va face marţi Cosmin Contra, cu Norvegia. Dacă repetă al treilea meci la rând greşeala cu poziţionar­ea lui Ianis (primul a fost cel cu Spania), e puţin probabil să mai aibă timp să se facă bine, pentru că nu ne calificăm. Cred că ar trebui să joace cu Hagi şi Mitriţă împinşi în faţa apărării norvegiene şi cu Deac şi Florinel Coman pe benzi, iar George Puşcaş în gura porţii. Mă întreb dacă nu cumva ar fi bine să joace în prima repriză cu Dan Nistor, iar în a doua cu Mitriţă, când li se mai taie maioneza vikingilor şi Mitriţă poate să-i prelucreze mai lesne, la firul pe Nordtveit şi Ajer, fundaşii centrali norvegieni. Mijlocaşi defensivi pot fi Paul Anton şi Bordeianu, ori Răzvan Marin şi Nicuşor Stanciu, nu e problemă. Problema şi-a creat-o el, Contra, în propria apărare, când, după accidentar­ea lui Dragoş Grigore, nu l-a chemat pe Adrian Burcă, de la CFR Cluj, care era, evident, cea mai bună soluţie de back-up. Acum l-a chemat, dar va avea vreo două antrenamen­te tehnico-tactice în minus cu acesta, ceea ce, când îl ai în faţă pe Martin Ødegaard, este un handicap. Nu îl văd pe Adrian Rus lângă Nedelcearu, în meciul cu Norvegia. Rus a jucat acolo, făcând pereche cu Nedelcearu în „amical“cu Franţa, la Europeanul U21, despre care ştiau şi copiii de lângă Stadio Dino Manuzzi(că se va termina la egalitate), dar el e fundaş dreapta.

Aşa cum am mai afirmat, în funcţie de mutările tehnico-tactice pe care le face, Cosmin Contra poate dovedi acum cât de mare îi este, în prezent, anvergura de antrenor.

Ţin minte şi acum echipa Unirii Focşani din anii ’70, antrenată de Gheorghe Făiniţă, un om deosebit.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania