Romania Libera

VICTORIE CHINUITĂ, TREI PUNCTE MARI

Tricolorii au pătimit în meciul de la Torshavn Naţionala de fotbal a României s-a impus în deplasarea din Insulele Feroe, cu scorul de 3-0, într-un meci din grupa F a preliminar­iilor Campionatu­lui European din 2020.

- cătălin.mihai @romanialib­era.ro

Elevii lui Contra au început temător meciul din Feroe, Florin Andone și Nicolae Stanciu fiind singurii tricolori care au pus în pericol poarta adversă. Gazdele puteau produce surpriza, dar Tătărușanu a scos de lângă bară capul lui Klaemint Olsen. Minutul 36 a fost unul fatidic pentru Vlad Chiricheș, care a suferit o ruptură musculară și a fost înlocuit de Adrian Rus. Prestația mediocră a reprezenta­tivei noastre a continuat și în repriza secundă. Ianis Hagi și Florinel Coman au încercat să depășească apărarea densă a gazdelor, dar fără niciun rezultat pe tabela de marcaj. Minutul 74 a adus descătușar­ea pentru tricolori. Stanciu l-a angajat minunat pe Pușcaș, iar George a trimis un șut imparabil.Zece minute mai târziu, nou-intrații Mitriță și Keșeru au croșetat apărarea feroeză cu unu-doi, iar mijlocașul lui New York City a înscris primul său gol în tricoul echipei naționale: 2-0,iar lucrurile erau rezolvate.La ultima fază, același Mitriță l-a servit excelent pe Keșeru, iar vârful lui Ludogoreț a stabilit scorul final, 3-0 pentru România. Selecțione­rul Cosmin Contra a făcut o analiză a partidei: „Rezultatul e bun și ne menține în cursa pentru calificare. Sunt trei puncte meritate, am dominat aproape tot meciul. Suntem o echipă care are probleme în fața celor care se baricadeaz­ă în apărarea. Felicit băieții pentru jocul prestat pe acest teren foarte greu. Nu ne-a fost ușor, acum ne rămâne să ne pregătim pentru meciul de marți”. Ca urmare a accidentăr­ii lui Chiricheș, dar și după ce Dragoș Grigore a devenit indisponib­il, selecțione­rul a decis să îi cheme de urgență la lot pe fundașii Iulian Cristea și Andrei Burcă, care s-au prezentat duminică în cantonamen­tul de la Mogoșoaia.

Victoria contra nordicilor îi duce pe tricolori la borna 13 în clasamentu­l grupei F,la un singur punct de ocupanta locului doi, Suedia. Naționala noastră va întâlni Norvegia, mâine, pe Arena Națională, acolo unde va avea o galerie formată din peste 30.000 de copii.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania