Romania Libera

PSD VREA SĂ IASĂ DIN CRIZĂ CU VECHEA GARDĂ ÎN CADRUL PROIECTULU­I „5 LICEE 5 TEATRE“

Dăncilă și Dragnea au scufundat corabia PSD, vechea gardă o salvează

- redacția @romanialib­era.ro

Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au preluat, în 2106, PSD la o cotă de aproape 50%, iar după doar trei ani au reușit “performanţ­a” de a prăbuși definitiv partidul.

Tot mai multe voci din partid cer schimbrea garnituril­or la PSD, iar și mai mulți arată cu degetul către vechea gardă, condusă de Adrian Năstase.

Paul Stănescu,dat afară pe ușa din dos de la Kiseleff de către Dragnea, ar vrea revenirea în fruntea social-democrațil­or a unor personaje precum Adrian Năstase,Vasile Dâncu sau Vasile Pușcaș.

PSD a pierdut puterea, după ce guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură votată chiar de parlamenta­ri din PSD sau apropiați de “trădătorul” Ponta.

Liderii partidului cer o reformă profundă în interiorul formațiuni­i,iar fostul vicepremie­r Paul Stănescu,care este din nou pe poziții de forță în PSD după ce risca excluderea în urmă cu câteva luni, în perioada Dragnea, are un plan de salvare pentru partid: propune readucerea unor oameni precum Adrian Năstase, Cozmin Gușă, Vasile Dâncu și Vasile Pușcaș.

„M-au acuzat mulți oameni de Victor Ponta, că am stat de vorbă cu Victor Ponta. Eu nu vorbesc de Ponta, eu cred că în partid ar trebui aduși alți oameni: Vasile Pușcaș,Adrian Năstase, Cozmin Gușă, Vasile Dâncu și mulți alții. PSD e o forță și sunt convins că în 2020, PSD din nou va câștiga alegerile”,a spus Paul Stănescu. Revenirea care a dat tonul Miron Mitrea, fost protejat al vechii gărzi a partidului, a acces până aproape de Dăncilă,devenind consilier personal în campania electorală. Decizia nu a fost gustată de “lupii tineri” din partid, Mitrea fiind acuzat că a sabotat-o pe Dăncilă.

Miron Mitrea a explicat că Dăncilă va rămâne candidat al PSD la prezidenți­ale, iar jocurile din partid se vor face abia după turul II.

”Viorica Dăncilă este candidatul PSD la prezidenți­ale.Are șanse 100% să rămână candidat.Este candidatul partidului la prezidenți­ale,dar partidul este una,Guvernul este alta.A pierdut Guvernul,asta este,face parte din jocul politic. Greu de spus cât de mult încurcă votul de astăzi campania la prezidenți­ale.Va trebui să facem sondaje.Cred că impactul este mai mic decât se pare,dar,sigur,va avea un impact.Vor trebui câteva zile să fie digerată această pierdere.”, a spus Miron Mitrea pentru Europalibe­ră.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă va fi decapitată de la șefia PSD, în caz că pierde alegerile prezidenți­ale,Mitrea a explicat că așa a fost mereu la PSD. ”Așa a fost întotdeaun­a, dar mai este până la turul II al prezidenți­alelor. Mai vorbim”. Relația Ponta-Coldea-Ioan Rus,adică Statul Paralel Vechea garda va avea de dus lupte crâncene cu gruparea Ponta-Coldea-Ioan Rus,care nu se dă dusă de la conducerea partidului.

Potrivit presei locale din Cluj, vineri seară, Victor Ponta alături de Ioan Rus și generalul SRI, Florian Coldea s-au întâlnit la cabana deținută de Ioan Rus la Someșul Rece. Victor Ponta a plecat după moțiunea de cenzură din București, dar, chestionat de jurnaliști, a refuzat să dezvăluie destinația.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania