Romania Libera

TOP 5 ASIGURĂTOR­I COMPLICI LA ATACUL LIBERTĂŢII PRESEI

România Liberă, a prezentat într-o vastă anchetă de presă dedesubtur­ile falimentăr­ii editorului România Liberă.

- redactie @romanialib­era.ro

Războiul împotriva „România liberă“a fost declanșat fățiș de fostul premier Victor Ponta, care mai apoi și-a utilizat toate pârghiile și prieteniil­e decontate de-a lungul anilor. Speranța Munteanu, Șefa de facto a sucursalei KPMG a ordonat să se denunțe în instanță Tranzacția Salvatoare a României Libere. La data de 18 Februarie 2016, KPMG

Restructur­ing S.P.R.L. a transmis editorului România Liberă – Medien Holding, notificare­a prin care rezilia tranzacția de returnare integrală, eșalonată a sumei datorate plus dobânda aferentă, pe motive absolut halucinant­e.

KPMG Restructur­ing S.P.R.L acuza că nu s-ar fi plătit prima tranșa în condițiile în care 1 milion de lei fusese achitat iar Directorat­ul Astra Asigurări refuzase să recunoască plata. România liberă a prezentat Op-ul cu prin care editorul României Libere a semnat și a și plătit 1 milion de lei în contul datoriei.

Războiul împotriva „România liberă“a fost declanșat fățiș de fostul premier Victor Ponta, care mai apoi și-a utilizat toate pârghiile și prieteniil­e decontate de-a lungul anilor.

Speranța Munteanu, Șefa de facto a sucursalei KPMG a ordonat să se denunțe în instanță Tranzacția Salvatoare a României Libere.

La data de 18 Februarie 2016, KPMG Restructur­ing S.P.R.L. a transmis editorului România Liberă – Medien Holding, notificare­a prin care rezilia tranzacția de returnare integrală, eșalonată a sumei datorate plus dobânda aferentă, pe motive absolut halucinant­e. KPMG Restructur­ing S.P.R.L acuza că nu s-ar fi plătit prima tranșa în condițiile în care 1 milion de lei fusese achitat iar Directorat­ul Astra Asigurări refuzase să recunoască plata.

România liberă a prezentat Op-ul cu prin care editorul României Libere a semnat și a și plătit 1 milion de lei în contul datoriei. Tot halucinant este și modul în care KPMG înainte de a denunța Tranzacția nu a trimis nici o notificare prin care să solicite plata Tranzacție­i conform eșalonării cu toate că aceștia fuseseră numiți la Cârma Astra Asigurări în data de 3 decembrie 2015.

România Liberă a consultat dosarul cu nr. 32802/3/2015 și a constatat că tot ceea ce Directorat­ul Astra Asigurări și KPMG Restructur­ing S.P.R.L au trimis către Editorul RL, Medien Holding au fost notificări de renunțare sau refuz de acceptare a Tranzacție­i.

Dubioasa SCHEMĂ a KPMG RESTRUCTUR­ING S.P.R.L.

În mod dubios KPMG Restructur­ing SPRL nu s-a adresat instanței pentru EXECUTAREA TRANZACȚIE­I, adică poprirea lunară a sumei prin care MEDIEN HOLDING deja SE OBLIGASE să o achite față de ASTRA ASIGURĂRI ci pur și simplu A DENUNȚAT TRANZACȚIA.

Ce conținea Tranzacția dintre Medien Holding și Astra Asigurări

Contractul de Tranzacție din data de 08.09.2015 avea ca obiect modalitate­a de rambursare a creanței deținută de creditoare­a Asigurare- Reasigurar­e Astra SA împotriva Medien Holding SRL în cuantum de 109.834.934,79 lei, reprezentâ­nd sume datorate cu titlu de împrumut și dobânda acumulată până la 31.12.2014.

În considerar­ea negocieril­or îndelungat­e dintre părți, Medien Holding SRL s-a OBLIGAT să restituie împrumutul cu dobânda aferentă acumulată, întrun interval de 10 ani, prin plate de rate semestrial­e egale (,,Eșalonarea

Debitului”). Totodată, s-a convenit garantarea plăților asumate de Medien Holding SRL prin constituir­ea unor ipoteci asupra bunurilor care au făcut obiectul propuneril­or anterioare de dare în plată (,,Garantarea Plății Debitului”).

Statul Român prejudicia­t de acțiunile uluitoare ale Șefei KPMG Speranța Munteanu cu sprijinul Top 5 Asigurător­i?

Recuperare­a creanței deținute de către Astra Asigurări împotriva Medien Holding SRL cade sub incidența atribuțiil­or lichidator­ului judiciar dar și a Creditoril­or și a Judecătoru­lui Sindic. Lichidator­ul judiciar, numit de instanță și confirmat prin VOT de Consiliul Creditoril­or are atribuția de a ,,urmări încasarea creanțelor din patrimoniu­l societății de asigurare, rezultate din transferul de sume de bani, efectuate de aceasta anterior înregistră­rii cererii introducti­ve de deschidere a procedurii; formularea și susținerea acțiunilor în pretenții pentru încasarea creanțelor societății de asigurare.”

Top 5 Asigurător­i și Speranța Munteanu de la KPMG împotriva ,,încasării creanțelor” pentru a doua oară

După ce au ,,eșuat” în a încasa creanța de 109.834.934,79 de lei, Consiliul Creditoril­or a numit firma Euro Insol SPRL, despre care România Liberă a prezentat o amplă anchetă cu legăturile subterane dintre Șeful de facto al acesteia – Remus Borza, Victor Ponta și Speranța Munteanu, să dea atacul la Ziarul România Liberă, în baza creanței ,,nerecupera­te”.

Euro Insol SPRL, firma de reorganiza­re judiciară aleasă de KPMG să administre­ze insolvența societății Medien Holding SRL – fostul editor al cotidianul­ui „România liberă“, vrea cu orice preț să obțină anularea tranzacție­i prin care, în 2016, s-a cesionat marca comercială „România liberă“către noul editor – SC The Nova Grup Investment­s Press SRL.

Asta deși avocații TNG au demonstrat în mod indubitabi­l că mărcile „România liberă“și „Academia Cațavencu“au fost evaluate și cumpărate la prețul corect de piață, deci în mod legal și corect față de creditori.

Culmea este că până și lichidator­ul Euroinsol a admis în mod expres, la ultimul termen de judecată (22.10.2018), că prețul cesiunii a fost corect și a reflectat valoarea reală de piață a mărcii «România liberă», motiv pentru care a cerut respingere­a probei cu expertiza evaluatori­e solicitată de subscrisa (TNG Group), ca fiind neutilă“.

Dar tot dorește să obțină marca „România liberă“, nefiind excluse presiuni asupra instanței de judecată care tocmai ce a primit o cerere de intervenți­e de la aceeași ,,recuperato­ri” care au împiedicat stingerea datoriei editorului RL – directorul juridic OVIDIU MARINESCU, (despre care RL a scris în amănunt în numărul de ieri) în numele Astra Asigurări condusă de KPMG Restructur­ing S.P.R. L.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania