Romania Libera

Orban nu s-a putut baza pe Ponta

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Premierul desemnat, Ludovic Orban, nu a avut de ales și a ajuns cu guvernul său la Palatul Victoria.

Premierul desemnat,Ludovic Orban,nu a avut de ales și a ajuns cu guvernul său la Palatul Victoria, după ce Parlamentu­l i-a acordat votul de încredere. Președinte­le Partidului Național Liberal (PNL) a ajuns în această situație,pentru că nici trădarea nu mai e ce a fost cândva. În politica din România nu te mai poți baza nici pe cei care ar fi trebuit să fie împotriva ta.Astfel,dubla personalit­ate a președinte­lui Pro România, Victor Ponta, a ajuns să-l înhame pe Ludovic

Orban la căruța Guvernului, unde va avea de tras din greu, mânat de Klaus Iohannis,care nu concepe ca traseul său politic să-l conducă înapoi la Sibiu, fără încă un mandat de șef al statului. Candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la alegerile prezidenți­ale, premierul demis, Viorica Dăncilă, l-a amenințat pe Ludovic Orban că nu va exista un proces de cedare-primire a Guvernului. În ciuda aparențelo­r, nu este vorba de rea voință, dar Viorica Dăncilă chiar nu are ce preda, România fiind de luni bune fără Executiv. Problema este că nici Ludovic Orban nu se aștepta la o trecere triumfală a cabinetulu­i său și, acum, trebuie săși învețe proprii miniștri. Oricum, președinta PNL București, Violeta Alexandru, s-a speriat când a fost chemată de premierul desemnat în biroul său pentru a afla că va fi pusă la Muncă.

Ea nu a înțeles că este vorba de Ministerul Muncii și s-a speriat, mai ales că este bine știut faptul că în biroul lui Orban nu se muncește.

Exact ca în prima zi de școală, la clasa pregătitoa­re, prima lecție pe care Cabinetul Orban va trebui să o țină va fi cea de cunoaștere a colegilor și a domnului premier.

Fiecare se va ridica în picioare, îi va saluta pe ceilalți, va spune cum se numește și de unde vine.

Apoi, se va organiza un mic joc: domnul premier va nominaliza câte doi miniștri, primul va trebui să își amintească numele celuilalt, iar dacă ghicește va nominaliza un alt coleg de cabinet și așa mai departe. Bineînțele­s, domnul premier îi va învăța și salutul de la începutul orelor, în limba germană, deoarece aceasta a fost cererea domnului inspector Iohannis.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania