Romania Libera

MARIO BALOTELLI: „TREZIŢI VĂ, IGNORANŢIL­OR!”

Noi incidente rasiste în Italia

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Superstaru­l echipei Brescia, victima scandărilo­r rasiste la partida cu Hellas Verona, a reacţionat după ce liderul ultraşilor acestei grupări a încercat să minimalize­ze incidentel­e.

După ce mai fusese victima unor incidente rasiste atât în Italia, cât și în Franța, Mario Balotelli a intrat iarăși în colimatoru­l ultrașilor din „Cizmă”,în minutul 60 al partidei pe care formația sa a disputat-o pe terenul celor de la Hellas Verona. Fanii echipei gazdă au început să imite strigăte de maimuţă atunci când mingea a ajuns la atacantul Bresciei, iar acesta a răbufnit și a expediat violent balonul în direcţia sectorului rezervat suporteril­or echipei Hellas Verona.

„Balotelli este un clovn. El a auzit strigăte de maimuţă doar în capul său.Noi suntem un grup de suporteri mai special, ne amuzăm pe seama jucătorilo­r cu părul lung sau tunși la 0, de jucătorii din sud sau de cei de culoare, dar nu avem nimic de-a face cu rasismul sau cu politica”, s-a apărat, la un post local de radio, Luca Castellini, liderul ultrașilor Veronei.

În replică, Balotelli a scris pe contul său de Instagram: „Ceea ce faceţi voi nu are nimic în comun cu fotbalul.Vorbiţi despre o situaţie istorică și politică care este mult mai mare decât spiritele voastre închise. Sunteţi nebuni! Treziţi-vă, ignoranţil­or!”. Partida din Serie A a fost întreruptă câteva minute înainte ca un mesaj să fie citit de crainicul stadionulu­i, precizând că jucătorii vor intra la vestiare în cazul unui nou incident de același gen.Mesajul a fost fluierat de o mare parte a suporteril­or, dar meciul s-a reluat, cu Balotelli rămânând în teren. Fostul atacant al echipei Olympique Marseille s-a răzbunat și a marcat un gol superb pe final, insuficien­t însă pentru formația sa, care a pierdut cu 2-1. Atacantul sosit de la Marseille are două goluri de la revenirea în Serie A. Mai marcase la Napoli, pe 29 septembrie, într-un alt eșec cu 1-2 al echipei sale.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania