Romania Libera

ROMÂNII DIN FRANKFURT AU ORGANIZAT SINGURI 6 SECŢII DE VOTARE

Pentru că ambasada și consulatul României din Germania nu i-a ajutat deloc, românii stabiliţi în Frankfurt și-au organizat singuri șase secţii de votare.

- iulian.budusan @romanialib­era.ro

Cetățenii români stabiliți în jurul orașului Frankfurt am Main s-au mobilizat după alegerile europarlam­entare din 26 mai, când mii de români n-au reușit să voteze după ce au așteptat cu orele la coadă în fața singurei secții de votare din zonă.

Singura secție de la Europarlam­entare a fost la Biserica Ortodoxă Românească din O‚enbach am Main și a fost deschisă datorită eforturilo­r preotului Ștefan Anghel, care a ținut legătura cu autorități­le germane și cu Consulatul României la Bonn. Asta deși în landul Hessen, care cuprinde și orașul Frankfurt am Main, trăiesc 67.450 de români, dintre care 82% au drept de vot, potrivit institutul­ui german de statistică. În total, în regiunea Rin-Main, din care face parte și orașul Mainz (landul Rheinland Pfalz), sunt înregistra­ți 63.064 de români cu drept de vot. Acestora li se adaugă un număr necunoscut de români care lucrează la negru, scrie Teleleu.

Cetățenii români stabiliți în jurul orașului Frankfurt am Main s-au mobilizat după alegerile europarlam­entare din 26 mai,când mii de români n-au reușit să voteze după ce au așteptat cu orele la coadă în fața singurei secții de votare din zonă.

Singura secție de la Europarlam­entare a fost la Biserica Ortodoxă Românească din O‚enbach am Main și a fost deschisă datorită eforturilo­r preotului Ștefan Anghel,care a ținut legătura cu autorități­le germane și cu Consulatul României la Bonn. Asta deși în landul Hessen, care cuprinde și orașul Frankfurt am Main, trăiesc 67.450 de români, dintre care 82% au drept de vot, potrivit institutul­ui german de statistică În total, în regiunea Rin-Main, din care face parte și orașul Mainz (landul Rheinland Pfalz), sunt înregistra­ți 63.064 de români cu drept de vot. Acestora li se adaugă un număr necunoscut de români care lucrează la negru, scrie Teleleu.eu Începând cu luna iunie, mai mulți români s-au organizat și au strâns peste 1.000 de semnături de la oameni care și-au exprimat intenția de a vota, au cerut ajutorul autorități­lor germane, au găsit spații pentru secțiile de votare, au făcut rost de urne și de cabine de vot, au făcut o listă cu oameni dispuși să facă parte din comisiile secțiilor de votare, au chemat prieteni din România atunci când n-au găsit președinți pentru comisie în Germania și au cerut Consulatul­ui General al României de la Bonn să deschidă 10 secții de votare pentru alegerile prezidenți­ale.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania