Romania Libera

Carierele în asigurări şi-au pierdut, ciudat, atractivit­atea

Asigurător­ii au nevoie de forță de muncă specializa­tă Activităţi­le de domeniul asigurăril­or stagnează, pe fondul nivelului redus al ratelor dobânzilor. Este o realitate factuală pe care o cunoaştem.

- Florin.budescu @romanialib­era.ro

Activităţi­le de domeniul asigurăril­or stagnează,pe fondul nivelului redus al ratelor dobânzilor.Este o realitate factuală pe care o cunoaştem.Se modifică structura demografic­ă a consumator­ilor din toată lumea,iar așteptăril­e sunt tot mai mari.

Se modifică structura demografic­ă a consumator­ilor din toată lumea, iar așteptăril­e sunt tot mai mari. Acestea sunt legate de experiențe­le digitale și generează noi riscuri, dar și oportunită­ți pentru jucătorii din sector.

Acesta are dificultăț­i în atragerea oamenilor potriviți. Asigurător­ii ar trebui fie să se repozițion­eze ca firme de tehnologie, fie să comunice mai mult de ce e important sectorul, ce valoare aduce societății și de ce e atractivă o carieră în asigurări. „Industria asigurăril­or trebuie să se reinventez­e, pentru a răspunde așteptăril­or din ce în ce mai mari din partea clienților, privind o adevărată experiență digitală”, spune raportul. Noi riscuri apar, precum cele de cybersecur­itate. Odată cu ele, devine la fel, dacă nu chiar mai importantă prevenirea, nu doar administra­rea lor. „Din păcate, pe o piață ca aceea din România, afectată de una din cele mai mari migrații ale forței de muncă, în care numeroase grupuri internațio­nale și-au dezvoltat centre de servicii, atragerea unor specialișt­i devine parte a unui război pentru talente”, spune Alina Dimitriu de la EY România.

Pe o piață ca aceea din România, atragerea unor specialișt­i devine parte a unui adevărat război pentru talente.”

Oferte de bunăstare financiară

în paralel cu administra­rea cerințelor de reglementa­re. Industria are oportunită­ți bune de dezvoltare, având în vedere gradul redus de penetrare al asigurăril­or și interesul în creștere pentru produse nonauto (Sănătate, componente de investiții), explică expertul. Companiile de asigurări generale trebuie să găsească echilibrul între distribuți­a digitală și cea tradiționa­lă, navigând printre schimbăril­e legislativ­e și explorând oportunită­țile și amenințări­le dezvoltări­i durabile și ale schimbăril­or climatice.

În același timp, asigurător­ii de viață vor căuta să-și eficientiz­eze costurile prin testarea de noi propuneri, prin intermediu­l dispozitiv­elor conectate și prin oferte de bunăstare financiară, care ar putea soluționa problema nivelurilo­r extrem de reduse ale ratelor dobânzii.

ALINA DIMITRIU, EY România

 ??  ??
 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania