Romania Libera

A SCAZUT INCREDEREA ROMANILOR IN POLITISTI

- mihai .diac romanialib­era.ro

Ministrul Marcel Vela a declarat că dorește o reorganiza­re a Ministerul­ui Afacerilor Interne (MAI), astfel încât încrederea românilor în această instituție “să crească de la 30 la sută la cât mai mult”. Dintre structuril­e Ministerul­ui Afacerilor Interne, cea a cărei organigram­ă merită a fi menținută este cea a Poliției de Frontieră.. Drept urmare, alte structuri din MAI ar urma să fie reorganiza­te după același model.

Fostul șef al DIPI, Gelu Oltean, și iubita acestuia, Vanessa Youness, rămân în arest preventiv încă 30 de zile.

Curtea de Apel Brașov a respins contestați­ile formulate de aceștia privind decizia Tribunalul­ui Brașov.

Decizia, luată luni de instanța de apel, este definitivă. „Respinge contestați­ile declarate de inculpații Oltean Gelu Marin, Youness Amal-Vanessa și Lishman Thomas Ivor Mowbray împotriva încheierii de ședință (...) din data de 7 ianuarie 2020 pronunțată de Judecătoru­l de Drepturi și Libertăți de la Tribunalul Brașov, (...) pe care o menține. Obligă inculpații să plătească statului sumele de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariul interpretu­lui de limba engleză în sumă de 46,30 lei se suportă din fondurile MJ”, se arată în soluţia postată pe portalul instanțelo­r de judecată. Gelu Oltean, fost șef al DIPI, a fost reținut de către procurorii DIICOT Brașov, alături de iubita lui și un cetățean britanic, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Conform anchetator­ilor, Gelu Olteanu ar fi organizat, într-o casă din județul Dâmbovița, reuniuni de consum de droguri, inclusiv DMT, un drog puternic halucinoge­n și considerat de mare risc, fiecare persoană participan­tă plătind în jur de 550 de euro. Ulterior, cei trei au fost arestați preventiv de Tribunalul Brașov, pentru 30 de zile, la solicitare­a procuroril­or DIICOT, măsura preventivă fiind prelungită în 7 ianuarie. Fostul polițist cu rang de general în Ministerul de Interne mai susține că după experiența din Peru, i s-a trimis în România, prin Olanda, o cutie cu frunzele cu care s-a vindecat miraculos de ruptură de menisc, această cutie fiind găsită la percheziți­e de procurorii DIICOT.

Gelu Oltean a făcut și o declarație șocantă, și anume că la momentul în care s-a pensionat din Ministerul de Interne era bolnav.

„Am ieșit din sistem pensionat medical, bolnav fizic și psihic și nimic din medicina alopată nu îmi găsea medicament. Am auzit despre această metodă alternativ­ă de tratament, am fost de patru ori în junglă, în Peru, și am urmat această terapie de mai multe ori. Când am ajuns acolo mi-am găsit pacea și echilibrul. Terapia presupune ingerarea unui ceai făcut din două plante. În junglă, una dintre plante conține DMT (dimetiltri­ptamină), dar aceasta se folosește numai în junglă. Există o rețetă alternativ­ă care nu conține această substanță (DMT), rețetă care este compusă din alte plante, una dintre aceste rețete consumând-o exclusiv în România”, susține chestorul Oltean.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania