Romania Libera

Primarul din Târgu Mureş a fost citat pentru Combaterea Discrimină­rii

- catinca.giosanu @romanialib­era.ro

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a fost citat pentru audieri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discrimină­rii (CNCD), a anunţat președinte­le CNCD, Astzalos Csaba.

Citaţia a fost trimisă după ce edilul a afirmat că dorește realizarea unei anchete so ciale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o ”situaţie financiară acceptabil­ă”, ”un nivel de educaţie minim stabilit prin lege” și o vârstă minimă.

Președinte­le Consiliulu­i Naţional pentru Combaterea Discrimină­rii a anunţat că declaraţii­le primarului din Târgu Mureș vor fi analizate sub aspectul unor posibile încălcări ale demnităţii umane.

“Vom analiza aceste declaraţii sub aspectul unor posibile încălcări ale demnităţii umane, un discurs de ură pe criteriu de categorie socială, respectiv etnie. Am emis o citaţie în cursul acestei dimineţi către domnul primar, pentru săptămâna viitoare, pentru marţi, dacă dorește să vină personal să fie prezent la audieri, dacă nu, poate să trimită un punct de vedere, după care vom introduce această autosesiza­re în dezbaterea Colegiului Director”, a spus Astzalos Csaba.

El a transmis un mesaj către actorii publici ca să trateze cu mai multă responsabi­litate acest an electoral.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o ”situaţie financiară acceptabil­ă”, ”un nivel de educaţie minim stabilit prin lege” și o vârstă minimă.

”În România există multe familii defavoriza­te… mă refer la cei apţi de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracţion­alitate crescută, abandon, lipsă de educaţie etc.”, afirmă el.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania