Romania Libera

VÂNTU, TORTURAT ȘI ÎMPINS PE ”CULOARUL CONDAMNAŢI­LOR”

Dosare fabricate, deținuți trimiși către moarte

- Laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Închis pentru diverse fraude, Sorin Ovidiu Vântu pare să aibă soarta unor condamnaţi cu greutate precum Dan Adamescu sau judecătoru­l Mustaţă, cărora li s-a refuzat tratamentu­l medical, chiar dacă erau grav bolnavi, fiind, practic, lăsaţi, cu bună știinţă, să moară!

Indiferent de cât de controvers­at este sau de infracțiun­ile economice pe care le-ar fi comis, tratamentu­l la care este supus omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este pur și simplu revoltător. Presa a prezentat deja avertismen­tul avocatului Dan Chitic, apărătorul lui Vîntu, privind decizia Judecători­ei Sectorului 5 de a-i refuza afaceristu­lui eliberarea condiționa­tă, deși acesta suferă de boli extrem de grave. Și nu doar atât, însă deja împins pe „culoarul condamnați­lor” oricând Vîntu poate avea soarta altor deținuți care au decedat în penitencia­r doar pentru că niște autorități sau judecători au făcut exces de zel și au refuzat să îi pună în libertate pentru a se putea trata sau, de ce nu, pentru a-și putea încheia viața cu demnitate.

Iată că, la o zi de la avertismen­tul public al avocatului său Dan Chitic, luni, 13 ianuarie 2020, Sorin Ovidiu Vîntu vine cu precizări noi despre tratamentu­l inuman care îi este aplicat. Suferind de diabet și tuberculoz­ă, cu riscul ca degetele de la un picior să îi fie amputate, Sorin Ovidiu Vîntu dezvăluie că fix în ziua în care instanța urma să discute cererea sa de liberare condiționa­tă a fost transferat la Penitencia­rul Jilava, fiind ținut desculț timp de patru ore, într-o zi în care temperatur­ile se apropie de 0 grade. În ceea ce privește hotărârea Judecători­ei Sectorului 5 de respingere a liberării condiționa­te, Vîntu subliniază că aceasta a fost luată, deși comisia penitencia­rului, din care face parte și un judecător cu mult mai multă experiență decât judecătoar­ea care i-a refuzat punerea în libertate, stabilise exact contrariul, și anume că îndeplineș­te toate condițiile pentru eliberare. Omul de afaceri se abține de la a face comentarii despre calitatea umană, morală sau nivelul intelectua­l al judecătoar­ei care i-a respins cererea, însă ține să precizeze că face acest lucru doar din motive cavalereșt­i.

IMPLICAŢIE

Vîntu afirmă că “doar un bou poate avea încredere într-o justiție populată de astfel de personaje”, dar și că anumiți magistrați sunt folosiți pentru obținerea unor decizii care nu fac altceva decât să servească intereselo­r de tip mafiot ale grupărilor care își desfășoară activitate­a sub sigla SRI.

“Prostovani­i de Iohannis și de Orban”

Vîntu atrage atenția că liberalii speră că prin organizare­a alegerilor anticipate să pună mâna pe putere pentru următorii patru ani. după care, având SRI și Justiția la cheremul lor, vor putea să fure linistiți. De asemenea, Sorin Ovidiu Vîntu anunță că va prezenta în curând care este gradul de onestitate pe care îl au președinte­le Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și directorul SRI Eduard Hellvig. “S-ar putea să descoperi fie că sunt niște indivizi impecabili, dincolo de orice fel de suspiciuni, fie că sunt niște derbedei mânjiți din cap până în picioare”, menționeaz­ă Vîntu.

“Trebuia să acceptaţi armistiţiu­l, canaliilor! I Will Survive!

Liberalii, în frunte cu prostovani­i de Iohannis și de Orban, sunt incapabili să gândească soluții pentru a spori finanțele țării, altfel decât prin tăieri de venituri sau creșteri de biruri pe spinarea populației. Dacă ar lua aceste măsuri acum, pierderea alegerilor locale și parlamenta­re ar fi dincolo de orice îndoială. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania