Romania Libera

Cine va fi viitorul șef al ÎCCJ

Concurs pentru Parchetul General Interviuri­le pentru poziţia de șef al Parchetulu­i ICCJ au început marţi fiind urmate de cele pentru conduceril­e DNA și DIICOT.

- Laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Ministrul Predoiu a susţinut că poate avea o imagine cât mai completă asupra calităţilo­r pe care le au candidaţii. ”Adecvarea la funcţie, dincolo de stăpânirea legilor, sunt lucruri pe care le vom lua în considerar­e”, a anunţat Cătălin Predoiu. Membrii Comisiei de interviu sunt: procuror Remus Damian Budăi (desemnat de secţia de procurori a CSM); judecator Ioana Bogdan (desemnată de INM); psiholog Marius Babici (desemnat de CSM); prof. univ. dr. Răzvan Cătălin Dobrea (desemnat de rectorul ASE).

Din partea Ministerul­ui Justiţiei fac parte din Comisie: Lidia Barac, Secretar de Stat, avocat Ștefan Ciurescu, consilier al Ministrulu­i Justiţiei, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei (președinte­le Comisiei).

Pentru conducerea Parchetulu­i ICCJ s-au înscris opt candidaţi, printre care fostul Șef DIICOT Daniel Horodnicea­nu și Răzvan Horaţiu Radu, în prezent adjunct la Parchetul general. Interviuri­le sunt programate în 14 și 15 ianuarie și sunt transmise în direct.

Potrivit listei publicate pe site-ul Ministerul­ui Justiţiei, pentru funcţia de procuror general al Parchetulu­i de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie au fost admiși la interviu Ionel Corbu, Florin-Daniel Cășuneanu, Gabriela

Scutea, Laura Oprean, Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Daniel Horodnicea­nu, Sorin Săndel Vasilache, Răzvan Horațiu Radu. Marți au fost intervieva­ți Ionel Corbu, Florin-Daniel Cășuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, ultimul interviu fiind programat la ora 15:00, azi urmând să aibă loc interviuer­ile cu ceilalţi patru candidaţi.

Intervalul de timp alocat fiecărui candidat în vederea susţinerii interviulu­i se compune astfel: 30 de minute pentru susţinerea proiectulu­i; 60 de minute pentru întrebări și răspunsuri. Intervalul orar 12.00 - 13.30 este alocat pentru pauză.

În 16 ianuarie sunt cele pentru conducerea DNA, la care aspiră cinci candidaţi,printre care și actualul șef Călin Nistor, dar și Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu și Ionuţ Botnaru.

În 17 ianuarie sunt programate interviuri­le pentru șefia DIICOT.

Au fost admiși pentru interviu Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea, Daniel Horodnicea­nu. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania