Romania Libera

FCSB s-a „împiedicat” de Academia Clinceni

Formația lui Gigi Becali, remiză „albă” pe teren propriu

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

FCSB a făcut un nou pas greșit în lupta pentru titlu, după ce a remizat pe teren propriu cu Academica Clinceni, scor 0-0, în epilogul etapei a 24-a din Liga 1.

În pofida tuturor vocilor care dădeau ca sigură victoria formației roș-albastre,vicecampio­ana a ținut să infirme calculele hârtiei și a „reușit” doar un egal în meciul cu Academica Clinceni, ratând astfel ocazia de a se apropia la trei puncte de liderul CFR Cluj. Cele mai mari ocazii ale primei reprize au aparținut trupei lui Ilie Poenaru, care a avut și o bară, la șutul lui Dobrescu. De cealaltă parte, Florinel Coman a cadrat o lovitură liberă în minutul 23, însă nu l-a bătut pe portarul advers.

Nici în mitanul secund FCSB nu a fost mai inspirată,iar nou-intrații Moruţan și Gnohere nu au adus un plus în joc. Dennis Man putea salva onoarea roș-albaștrilo­r pe final, însă Miguel Santos a fost la post și a salvat la șuturile expediate de „perla” lui Gigi Becali. Imediat după partidă, antrenorul gazdelor a afișat o atitudine relaxată. În ciuda jocului slab prestat de elevii săi, Bogdan Vintilă nu a părut prea deranjat. „E un punct câștigat. Se adaugă în zestrea noastră. Decât deloc, e bine și așa. Nu s-a terminat campionatu­l acum, mai sunt meciuri de jucat”, a declarat tehnicianu­l.

Acesta a fost contrazis de patronul Gigi Becali, care a criticat prestația jucătorilo­r pe care îi plătește. „Nu mă așteptam la așa ceva. Singurul care a jucat a fost Man. M-a deranjat atitudinea. După un meci ca ăsta, mă gândesc să nu mai investesc, să nu mai dau bani”, a spus finanțator­ul FCSB-ului. În celălalt meci disputat luni, FC Botoșani a surclasat-o pe Hermannsta­dt cu scorul de 2-1. După acest rezultat, Dinamo este matematic eliminată din cursa pentru un loc de play-o”. Cu două etape înainte de încheierea sezonului regulat, elevii lui Dusan Uhrin au 31 de puncte, iar ocupanta locului șase (ultimul care duce în play-o”), Viitorul, are 38 de puncte. Etapa următoare programeaz­ă marele derby al României, Dinamo – FCSB, ultimul din această ediție a Ligii 1. Meciul va avea loc pe 16 februarie și se va disputa pe Arena Națională. ■

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania