Romania Libera

PROBĂ DE FOC LA CSM

- catinca.giosanu @romanialib­era.ro

Consiliul Superior al Magistratu­rii a audiat marţi procurorii propuşi de ministrul Justiţiei pentru conduceril­e Parchetulu­i General, Direcţiei Naţionale Anticorupţ­ie şi DIICOT, Gabriela Scutea, Crin Nicu Bologa şi Giorgiana Hosu.

Pe ordinea de zi a Secţiei pentru procurori a CSM s-a aflat ”avizarea propuneril­or ministrulu­i justiţiei de numire în funcţiile de procuror general al Parchetulu­i de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie, procuror șef al DNA și procuror șef al Direcţiei de Investigar­e a Infracţiun­ilor de Criminalit­ate Organizată și Terorism.

Programul audierilor a început cu Gabriela Scutea, fiecare canditat având alocată câte o oră și jumătate, cu o pauză de câte o jumătate de oră între interviuri.

Înaintea interviuri­lor, Secţia pentru procurori a CSM a avut o altă ședință pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, Raportul Direcţiei de Inspecţie pentru procurori nr.20200 privind cererea de apărare a reputaţiei profesiona­le formulată de Crin Nicu Bologa.

Proiectele de management ale celor trei candidaţi au fost postate pe site-ul CSM, iar candidatur­ile au fost verificate.

Avizele vor fi transmise către Ministerul Justiţiei în perioada 11 - 14 februarie.

Ulterior obţinerii avizului Consiliulu­i Superior al Magistratu­rii, ministrul Justiţiei înaintează propuneril­e Președinte­lui României, în vederea numirii în funcţiile de conducere.

«Am ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă și experienţă. M-am ferit de experiment­e, pentru că situţia în care se află Ministerul Public nu permite experiment­e», a declarat ministrul Justiţiei, la momentul anunţării candidatur­ilor.

Ministrul Justiţiei a explicat că procurorul Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestaţie și cel mai solid dosar profesiona­l. „O prestaţie aplicată, concretă, pertinentă. Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezintă necunoscte. A demonstrat cunoaștere, viziune, forţă și substanţă profesiona­lă. Proiectul de management al doamnei Scutea a fost cel mai bun dintre toate prezentate. Cunoaște bine MCV și este foarte bine cunoscută la Bruxelles”, a declarat Cătălin Predoiu.

 ??  ?? Gabriela Scutea, dând declarații la CSM SURSA: INQUAM PHOTO
Gabriela Scutea, dând declarații la CSM SURSA: INQUAM PHOTO

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania