Romania Libera

la alții, legea, la unii

-

Și Ioan Bondrea, rectorul Universită­ții “Lucian Blaga” din Sibiu, a beneficiat de pe urmă acestui accord parafat de Meleșcanu și Cîmpeanu. Iată cum am ajuns și la Sibiu, chiar când și proiectul de lege care le-a dat atâtea bătăi de cap politicien­ilor din universită­ți, este pe cale să ajungă pe masa fostului primar din Sibiu, președinte­le Klaus Iohannis, pentru acordul final. Este o problemă transparti­dică și trebuie rezolvată definitiv această Lege a Educației,care dă bătăi de cap celor obișnuiți să nu fie deranjați în împărățiil­e lor academic. Este probabil ultimul articol al Legii 1/2011 ce trebuie masacart. Cel care prevedea că o persoană nu poate deține o funcție politică și să se afle și în conducerea unei universită­ți a fost rezolvat de mult, din penultimul mandat al Ecaterinei Andronescu, când, da, tot un anume Victor Ponta era premier. Legea Educației Naționale 1/2011, promovată în mandatul de ministru al lui Daniel Funeriu este, clar, perfectabi­lă.

Dar nu problemele din lege care vizau elevii sau cadrele didactice au fost preocupaea aleșilor, ci necazurile lor, acolo unde aveau mâinile puțin legate.

Nouă ani au trecut de la publicarea Legii Educației Naționale și aceasta a fost masacrată prin proiecte de lege ale parlamenta­rilor și prin ordine de ministru sau ordonanțe de urgență. Dar au fost vizate doar interesele politrucil­or.

Acum, așteptăm, cu interes, noua lege a Educației. Oare vom avea, din nou, o lege făcută de ei, pentru ei? ■

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania