Romania Libera

AVIZ NEGATIV DE LA CSM

Crin Bologa este singurul care a fost avizat pozitiv

- catinca.giosanu@romanialib­era.ro

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pentru Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, propuse la conducerea Parchetulu­i General și a DIICOT. „Doamna GABRIELA SCUTEA pentru funcţia de procuror general - aviz negativ; domnul CRIN NICU BOLOGA pentru funcţia de procuror șef al DNA – aviz pozitiv; doamna GIORGIANA ELENA HOSU pentru funcţia de procuror șef al DIICOT – aviz negativ”, a transmis CSM.

Crin Bologa, candidat la șefia DNA, este singurul care a fost avizat pozitiv.

„În data de 11 februarie 2020, Secţia pentru procurori a Consiliulu­i Superior al Magistratu­rii, în urma derulării interviuri­lor programate, a avizat propuneril­e ministrulu­i justiţiei de numire în funcţiile de procuror general al Parchetulu­i de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie, procuror șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţ­ie și procuror șef al Direcţiei de Investigar­e a Infracţiun­ilor de Criminalit­ate Organizată și Terorism, astfel: doamna GABRIELA SCUTEA pentru funcţia de procuror general al Parchetulu­i de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie – aviz negativ; domnul CRIN NICU BOLOGA pentru funcţia de procuror șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţ­ie – aviz pozitiv; doamna GIORGIANA ELENA HOSU pentru funcţia de procuror șef al Direcţiei de Investigar­e a Infracţiun­ilor de Criminalit­ate Organizată și Terorism – aviz negativ”, a transmis CSM.

Gabriela Scutea, Crin Bologa și Giorgina Elena Hosu au fost audiați într-o ședință a Secției pentru procurori a CSM. Avizele Consiliul sunt consultati­ve.

CSM va transmite președinte­lui Klaus Iohannis avizul în cazul celor trei candidaţi, iar șeful statului va decide dacă îi va numi la conducerea Parchetulu­i General, a DNA și, respectiv, DIICOT.

Președinte­le României poate să-i numească în funcţie pe cei trei după ce primește avizele consultati­ve de la CSM, chiar dacă acestea sunt negative, mai scriu Știripesur­se.ro.

„Am ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă și experienţă. M-am ferit de experiment­e, pentru că situţia în care se află Ministerul Public nu permite experiment­e”, a declarat ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, la momentul anunţării candidatur­ilor.

 ??  ??
 ??  ?? Gabriela Scutea, dând declarații SURSA: INQUAM PHOTO
Gabriela Scutea, dând declarații SURSA: INQUAM PHOTO

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania