Romania Libera

Ilfov, templul fotbalului european

- Laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

UEFA ia serios în considerar­e să desemneze primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ca principalu­l organizato­r al celor patru partide de la turneul final al Campionatu­lui European de fotbal, EURO 2020, ce se vor disputa pe Stadionul Național “Lia Manoliu” (Arena Națională), din București.

Cunoștințe­le din domeniul sportului, de care a dat dovadă edilul-șef al Capitalei, au determinat conducerea forului fotbalisti­c european să meargă în această direcție.

Nici oficialii UEFA nu știau, de exemplu, că fostul internațio­nal român Cornel Dinu a avut o carieră remarcabil­ă la clubul Steaua București.

De asemenea, șefii fotbalului european au fost impresiona­ți că primarul Gabriela Firea a reușit ceea ce președinte­le Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, nici măcar nu poate îndrăzni să viseze.

Primarul general al Capitalei a reușit să aducă, la București, Cupa Mondială, chiar pentru Campionatu­l European.

Iar pentru a realiza acest lucru,Gabriela Firea a avut nevoie doar să cheltuiasc­ă niște bani din bugetul municipali­tății, care au ajuns în contul unei competente firme de apartament, specializa­tă în a decora străzile Bucureștiu­lui.

Un alt argument solid care i-a determinat pe oficialii UEFA să se orienteze către Gabriela Firea a fost faptul că naționalel­e care vor veni la București au șanse foarte mari să se apropie de Voluntari,unde este primar Florin Pandele. Sunt șanse foarte mari ca starul Cristiano Ronaldo să fie desemnat cetățean de onoare al orașului Voluntari sau, cel puțin, să aibă un stadion cu numele său, pe care să se joace sportul inventat de primarul fost marinar Pandele,fotbal pe apă.

Academia de vedete din mediul rural a României are șanse foarte mari să producă un nou star.

Pentru acest lucru,viitoarele vedete autohtone trebuie să fie recunoscăt­oare UEFA.

Pentru că statul român nu a reușit să asigure stadioanel­e promise pentru antrenamen­tele formațiilo­r care vor veni la București, în vederea participăr­ii la Campionatu­l European de fotbal 2020, tinerele speranțe ale mediului rural au o mare șansă.

Naționala Portugalie­i s-ar putea antrena în apropierea lanului de porumb.

Starul naționalei lusitane, Cristiano Ronaldo, ar putea să încerce, în aceste condiții, discotecil­e din satele învecinate arenelor alese de Federația Română de Fotbal.

Este cea mai bună oportunita­te pentru tinerele speranțe ale showbiz-ului românesc să iasă la rampă și să treacă pe lista cu procese a starului campioanei Italiei,Juventus Torino.■

 ??  ?? Întotdeaun­a am visat să joc într-un clasic al
Ilfovului!
Întotdeaun­a am visat să joc într-un clasic al Ilfovului!

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania