Romania Libera

Manchester City, exclusă din cupele europene

UEFA a luat decizia de a o exclude pe Manchester City din următoarel­e două sezoane ale competiţii­lor europene, pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Pe lângă sancțiunea sportivă, campioana Angliei a mai primit și o amendă uriașă, în cuantum de 30 de milioane de euro. Oficialii de pe Etihad au anunțat deja că vor face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS). Mai exact, clubul aflat în proprietat­ea familiei regale din Abu Dhabi a fost găsit vinovat pentru încălcarea regulilor fairplay-ului financiar, care interzic echipelor angrenate în cupele europene să cheltuie mai mult decât câștigă și să primească injecţii de capital din partea proprietar­ilor. Totul a pornit de la dezvăluiri­le Football Leaks, anchetă realizată de un consorţiu de ziare europene, care au relevat faptul că gruparea din Manchester a apelat la contracte de sponsoriza­re supraevalu­ate și la contracte deturnate pentru a „fenta” reglementă­rile financiare. Pentru aceleași nereguli, gruparea engleză mai primise o amendă de 20 de milioane de euro în 2014. Dacă decizia va rămâne definitivă și după judecata TAS, tehnicianu­l „cetățenilo­r” este hotărât să pună capăt colaborări­i cu City. Venit la Manchester în 2016, Pep Guardiola a câștigat tot ce se putea pe plan intern, singurul obiectiv pe care nu a reușit să îl îndeplinea­scă fiind cucerirea unui trofeu de Champions League.

Conform presei din Anglia, favorit să îi ia locul este nimeni altul decât fostul manager al lui Tottenham, Mauricio Pochettino. Antrenorul argentinia­n e și pe lista rivalei Manchester United, în cazul în care „diavolii” ar decide să se despartă de Ole Gunnar Solskjaer. Pochettino e liber de contract din noiembrie, atunci când a fost demis de Tottenham, care l-a adus în locul său pe Jose Mourinho.

Guardiola are totuși șansa să aducă marele trofeu al Ligii pe Etihad Stadium în acest sezon. Manchester City se va duela în optimile de finală cu Real Madrid. Partida tur este programată pe 26 februarie, pe Santiago Bernabeu. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania