Romania Libera

CORONAVIRU­S, ERUPŢIE DE UCIDERI

Autorităţi­le chineze au numărat, în contul pneumoniei virale Covid-19, omorârea a 1.669 persoane în China.

- filip.bodoc @romanialib­era.ro

Majoritate­a deceselor au fost raportate în provincia Hubei (centru), focarul epidemiei apărute în decembrie în orașul capitală Wuhan. În schimb, BBC relatează că autorităţi­le chineze au raportat a treia zi consecutiv­ă de scădere a numărului de îmbolnăvir­i.

Doar patru decese au fost înregistra­te în alte părţi ale lumii: unul pe teritoriul semiautono­m Hong Kong și alte trei, respectiv în Japonia, Filipine și Franţa, a scris AFP, conform News.ro. De asemenea, numărul cazurilor testate pozitiv cu noul microb pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină la Yokohama, în apropiere de Tokyo, a urcat la 355.

Prima victimă în Europa

Ministrul francez al sănătăţii Agnes Buzyn a anunţat sâmbătă decesul unui turist chinez de 80 de ani spitalizat în Franţa din ianuarie. Acest deces este ”primul din afara Asiei și primul din Europa”, a precizat ea. China a fost afectată duminică de peste 68.000 cazuri de contagiere pe teritoriul său, în principal în provincia Hubei. În bilanţul său cotidian, Comisia sanitară naţională a raportat 2.009 noi cazuri.

Între timp provincia Hubei rămâne izolată de lume de pestre trei săptămâni, numeroase orașe din estul teritoriul­ui chinez au luat măsuri de izolare drastică.

Restul lumii

În afara Chinei continenta­le, au fost înregistra­te aproape 450 de cazuri în aproximati­v 24 de ţări și teritorii și trei decese. Virusul ucide aproximati­v 2% dintre persoanele infectate, dar s-a răspândit mai rapid în comparaţie cu alte virusuri respirator­ii care au apărut în acest secol.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania