Romania Libera

Un minister și un ministru al Educației, izolați de școală

Elevii și studenții ar trebui lăsați să copieze la examenele naționale și, respectiv, la susținerea licenței sau disertație­i. Această măsură nu ar trebui luată doar pentru că am avut parte de o perioadă îndelungat­ă de suspendare a cursurilor.

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Profesorii au avut mereu posibilita­tea să aleagă să intre în concediu de odihnă pe timpul vacanţei de primăvară. Nu am spus că este obligatori­u. Monica Anisie ministrul Educaţiei

Elevii și studenții ar trebui lăsați să copieze la examenele naționale și, respectiv, la susținerea licenței sau disertație­i. Această măsură nu ar trebui luată doar pentru că am avut parte de o perioadă destul de îndelungat­ă de suspendare a cursurilor, dar pentru că trebuie urmat exemplul dat de cei aflați la conducerea Ministerul­ui Educației și Cercetării.

După cum afirma chiar ministrul Monica Anisie, profesor de limba română la bază, recent, foarte certată cu această materie, (dacă urmărim discursul șefei Educației de la posturile sale de televiziun­e agreate) în instituția pe care o conduce – notă pentru doamna ministru: corect este pe care o conduce, nu care o conduce – se copiază, chiar documente oficiale.

De exemplu, adresa ce impune concediu de odihnă pentru toți angajații din învățământ­ul preunivers­itar, pe care ministerul a transmis-o către inspectora­tele școlare din teritoriu a fost copiată de la fostul secretar de stat Ionel Florian Lixandru, după cum susține chiar Monica Anisie.

Există însă și explicația că doamna ministru minte,pentru a ascunde faptul că a forțat angajații să completeze cereri de concediu de odihnă. Un astfel de gest al conducerii Ministerul­ui Educației nu are nimic în comun cu respectare­a drepturilo­r angajațilo­r, dar, de altfel, nu este pentru prima dată când șefii învățământ­ului uită de unde au plecat și îi tratează pe profesori și pe elevi ca pe o cantitate neglijabil­ă. În schimb, li se transmit mesaje înduioșăto­are dascălilor, părinților și elevilor, din fața camerelor video instalate mai nou în sala din clădirea ministerul­ui unde se purtau discuții cu reprezenta­nții societății civile.

Nu avem cum să ne întrebăm dacă această strategie a ascunderii adevărului, la care conducerea Ministerul­ui Educației începe să apeleze tot mai des, este gândită tot de brigada de consilieri ce o însoțesc pe Monica Anisie. Cu siguranță o mai puțină implicare a acestei echipe de comunicare ar fi un câștig pentru ministru.

Mai rău nu are cum să fie.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania