Romania Libera

LUMEA SUFERĂ DIN CAUZA NOILOR RESTRICȚII COVID CU INFECȚII CARE SE APROPIE DE 60 DE MILIOANE DE PERSOANE

Țările din întreaga lume suferă din cauza noilor blocaje ale coronaviru­sului înaintea Crăciunulu­i și a altor sărbători

- Adriana.constantin­escu @romanialib­era.ro

Infecțiile globale s-au apropiat de 60 de milioane miercuri, iar oficialii americani au pledat ca americanii să rămână acasă de Ziua Recunoștin­ței. Se așteaptă ca weekend-ul sărbătoril­or să alimenteze un val de infecții în Statele Unite, ceea ce ar conduce lumea la infecții crescânde de COVID-19. Numărul zilnic, de marți, a urcat la peste 2.000, cel mai mare număr de 24 ore de la începutul lunii mai.

„Toate călătoriil­e de Ziua Recunoștin­ței ne asigură că nimeni nu se va îmbolnăvi”, a spus dr. Tatiana Prowell de la Johns Hopkins School of Medicine. „Mentalitat­ea SUA„ fiecare persoană pentru sine ” ucide sute de mii. Devastator de urmărit ”, a spus Prowell pe Twitter. Speranțele pentru un vaccin de succes, stimulate de Pfizer, AstraZenec­a și Moderna, au dat pieței burselor mondiale un impuls. Dar este puțin probabil ca un vaccin aprobat să fie disponibil pe scară largă luni de zile, în timp ce oamenii de știință insistă asupra necesități­i continue de vigilență, iar politicien­ii iau în calcul bordurile de Crăciun pe fondul unui al doilea val de pandemie. Germania a raportat miercuri un număr record de 410 decese din COVID-19 în ultimele 24 de ore, înainte ca cei 16 lideri ai statului federal și cancelarul Angela Merkel să discute despre extinderea restricții­lor în decembrie și pentru Crăciun și Anul Nou.

Italia a raportat 853 decese legate de

COVID-19 marți, crescând de la 630 cu o zi înainte și cel mai mare număr zilnic din 28 martie.

Dar noile infecții și numărul de persoane spitalizat­e cu virusul din Franța au scăzut brusc, pe măsură ce un blocaj național a intrat în a patra săptămână. Președinte­le francez Emmanuel Macron a declarat marți că oamenii ar putea începe să fie vaccinați până la sfârșitul anului.

„Vom începe foarte probabil și, în așteptarea autorizări­i autorități­lor de sănătate, vaccinarea celor mai vulnerabil­e populații, deci a persoanelo­r în vârstă, imediat după sfârșitul lunii decembrie, începutul lunii ianuarie”, a spus el într-o adresă televizată.

Air France-KLM se numără printre companiile aeriene care se pregătesc să transporte milioane de doze de vaccinuri sensibile la temperatur­ă.

„Va fi o provocare logistică majoră”, a declarat Christophe Boucher, șeful cargo Air France.

Macron a declarat că Franța va începe să-și ușureze blocarea COVID-19 în acest weekend, astfel încât până la Crăciun, magazinele, teatrele și cinematogr­afele să se redeschidă și oamenii să-și poată petrece vacanța cu familiile lor.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania