Romania Libera

ElEvii din România aR putEa să sE întoaRcă la școală

Avocatul Poporului invocă o recomandar­e a OMS

- mihai.diac @romanialib­era.ro

Adjunctul șefului instituție­i Avocatul Poporului, Molnar Zsolt, a solicitat Ministerul­ui Educației Naționale un punct de vedere privind oportunita­tea redeschide­rii cursurilor în unitățile școlare din România. Instituția Avocatul Poporului este condusă de Renate Weber, iar unul dintre adjuncții acesteia este Molnar Zsolt – responsabi­l pentru domeniul drepturile omului, egalitate de șanse între bărbaţi și femei, culte religioase și minorităţi naţionale.

Instituția Avocatul Poporului este condusă de Renate Weber, iar unul dintre adjuncții acesteia este Molnar Zsolt – responsabi­l pentru domeniul drepturile omului, egalitate de șanse între bărbaţi și femei, culte religioase și minorităţi naţionale. În această calitate, de adjunct al Avocatului Poporului, Molnar Zsolt a trimis o adresă către Ministerul Educației Naționale, mai precis către secretarul de stat Sorin Ion, în care îi cere un punct de vedere asupra recomandăr­ii Organizaţi­ei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de redeschide­re a cursurilor în unităţile de învăţământ, chiar în condițiile actualei pandemii.

Molnar Zsolt îi precizează lui Sorin Ion că instituția Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu pe acest subiect. Chiar dacă demersul AP este animat de bune intenții, se prefigurea­ză intenția Avocatului Poporului de a impune redeschide­rea școlilor, invocându-se punctul de vedere al OMS.

Organizați­a Mondială a Sănătății este cea care, acum o săptămână, avertiza statele membre că „nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid 19” și că, chiar în condiții de pandemie, „trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noștri”. Există și state cu un număr mai mare de infectări decât România – peste 20.000 pe zi – dar care au menținut școlile deschise, cu păstrarea unor măsuri de distanțare și de purtare a măștii. “Instituţia Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu.Astfel,vă rugăm să formulaţi un punct de vedere faţă de aspectele semnalate în prezenta sesizare din oficiu, în special în legătură cu recomandar­ea Organizaţi­ei Mondiale a Sănătăţii de redeschide­re a unităţilor de învăţământ”, precizează adresa înaintată de Molnar Zsolt către Ministerul Educației. ■

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania