Romania Libera

PRIMII ÎN LINIE

- Publicitat­e

accesul la astfel de vaccinuri”, a spus Romilly Greenhill, directorul britanic al organizați­ei ONe.

Marea britanie a declarat că va începe să vaccineze pe cei mai expuși riscului de a muri la începutul săptămânii viitoare, după ce va primi 800.000 de doze de la centrul de producție pfizer din belgia.

„Vârsta este de departe cel mai important factor în ceea ce privește riscul de cOViD-19”,a spus Wei Shen lim,șeful comitetulu­i pentru vaccinuri cOViD-19 din Marea britanie. lim a spus că nu a existat nicio sugestie că un vaccin ar fi obligatori­u. Viteza de lansare depinde de cât de rapid pfizer poate produce și livra vaccinul - și de temperatur­a extremă de -70c (-94F) la care trebuie păstrat vaccinul.

Marea britanie a comandat 40 de milioane de doze de vaccin pfizer - suficient pentru puțin sub o treime din populație, deoarece sunt necesare două doze ale vaccinului per persoană pentru a obține imunitate. Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că spitalele sunt gata să primească vaccinuril­e și că vor fi înființate centre de vaccinare în întreaga țară,dar a admis că distribuți­a ar fi o provocare, având în vedere depozitare­a la temperatur­a tipică a unei ierni din antarctica. pfizer a declarat că flacoanele pot fi păstrate în cutii de transport termic până la 30 de zile. ulterior, vaccinul poate fi păstrat la temperatur­a frigiderul­ui până la cinci zile. printre liderii în cursa de vaccinare se numără firma americană de biotehnolo­gie Moderna, care a declarat că vaccinul său a avut 94% succes în studiile clinice în stadiu târziu și astraZenec­a, care a declarat luna trecută că vaccinul său anti cOViD-19 a fost de 70% eficient în studiile pivot și ar putea fi eficient până la 90%.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania