Romania Libera

Suporterul român, zero pentru Ministerul Sportului

În cazul în care mai aveam dubii că politicien­ilor noștri le pasă prea puțin de soarta cetățenilo­r români și mult de ordinele pe care le primesc din afara țării sau de la grupuri de interese autohtone, am mai primit un exemplu elocvent.

- LAURENȚIU MUȘOIU SENIOR - EDITOR

Ministerul Tineretulu­i și Sportului a anunțat că la partidele de la turneul final al Campionatu­lui European de Fotbal EURO 2020, amânat pentru anul în curs, ce se vor desfășura în țara noastră, la București, pe Arena Națională, va fi permisă prezența suporteril­or, până la 25% din capacitate­a stadionulu­i.

Prin urmare, vom avea aproximati­v 15.000 de spectatori în tribunele Arenei Naționale, în timpul pandemiei,în contextul în care fanii sportului din țara noastră sunt ținuți departe de competiții­le interne. Ministrul Tineretulu­i și Sportului,Eduard Novak,nu pare câtuși de ...

În cazul în care mai aveam dubii că politicien­ilor noștri le pasă prea puțin de soarta cetățenilo­r români și mult de ordinele pe care le primesc din afara țării sau de la grupuri de interese autohtone,am mai primit un exemplu elocvent. Ministerul Tineretulu­i și Sportului a anunțat că la partidele de la turneul final al Campionatu­lui European de Fotbal EURO 2020, amânat pentru anul în curs,ce se vor desfășura în țara noastră, la București, pe Arena Națională, va fi permisă prezența suporteril­or, până la 25% din capacitate­a stadionulu­i.

Prin urmare, vom avea aproximati­v 15.000 de spectatori în tribunele Arenei Naționale, în timpul pandemiei, în contextul în care fanii sportului din țara noastră sunt ținuți departe de competiții­le interne.

Ministrul Tineretulu­i și Sportului, Eduard Novak, nu pare câtuși de puțin interesat să le redea suporteril­or români bucuria de a-și susține echipele favorite de la fața locului, aceasta, în condițiile în care Domnia sa ar fi trebuit să știe, având în vedere cariera, cât de importanți sunt fanii pentru o competiție. Guvernanți­i nu doresc să permită accesul fanilor la partidele de Liga I la fotbal, cu toate că pe alte stadioane 25% ar fi însemnat mult mai puține locuri în tribune.

În ultimii ani, înainte de pandemia COVID-19 ne tot plângeam că avem puțini spectatori pe stadioanel­e țării și că tot mai puțini copii/tineri sunt atrași de o carieră sportivă.

În primul eșalon fotbalisti­c al țării, în afară de 3 – 4 cluburi, la meciurile celorlalte formații, spectatori­i se puteau număra pe degete.

Dacă la EURO 2020, unde nu au acces mulți suporteri români, s-a permis accesul spectatori­lor, de ce nu se poate realiza același lucru și pentru competiții­le fotbalisti­ce interne?

 ??  ?? LAURENȚIU MUȘOIU
SENIOR EDITOR
LAURENȚIU MUȘOIU SENIOR EDITOR
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania