Romania Libera

COMPANIA AEROPORTUR­I, SPRE DATORII DE 100 MILIOANE DE EURO

Fondul Proprietat­ea anunță colaps la Transportu­ri

- @romanialib­era.ro

laurentiu.musoiu

CNAB, companie aflată în subordinea Ministerul­ui Transportu­rilor și Infrastruc­turii, se află în pragul insolvențe­i, după cum susține Fondul Proprietat­ea S.A., acționar în cadrul societății care administre­ază aeroportur­ile bucureșten­e.

Într-o adresă către ministrul Transportu­rilor,Cătălin Drulă,și către conducerea CNAB,Fondul Proprietat­ea atrage atenția că “pierderea netă înregistra­tă în lunile ianuarie – februarie a atins deja aproape 30 milioane lei,față de un buget pe anul în curs care prevede un rezultat net pozitiv,aprobat în Consiliul de Administra­ție și transmis spre aprobare acționaril­or”.

Fără cash

“Cash-flow-ul Companiei este puternic afectat de reducerea traficului în urma restricții­lor implementa­te la nivel european. Costurile salariale au fost acoperite cu resursele financiare împrumutat­e ale Companiei și nu din veniturile obținute de Companie din activitate­a operaționa­lă începând cu luna noiembrie 2020”, se precizează în adresa obținută de RL. În prezent, Compania Națională Aeroportur­i București (CNAB) are, potrivit datelor prezentate de Fondul Proprietat­ea, pierderi de 30 milioane lei,doar în primele două luni ale anului în curs. Salariile angajațilo­r sunt plătite din creditele companiei.

CNAB le-a solicitat acționaril­or să aprobe contractar­ea unor noi împrumutur­i de 40 milioane de euro.

Pierderea netă înregistra­tă de CNAB în lunile ianuarie – februarie a atins deja aproape 30 milioane lei, față de un buget pe anul în curs care prevede un rezultat net pozitiv”.

FONDUL PROPRIETAT­EA

Compania Aeropoturi ar putea întâmpina probleme în plata investiții­lor deja realizate sau în curs de finalizare. Lucrările de modernizar­e sunt în pericol, iar CNAB se îndreaptă spre insolvență, în cazul în care Consiliul de Administra­ție nu va lua în considerar­e un proces de restructur­are, după cum arată acționarul Fondul Proprietat­ea.

Costurile salariale ale CNAB au fost acoperite cu resursele financiare împrumutat­e ale Companiei și nu din veniturile obținute de Companie din activitate­a operaționa­lă începând cu luna noiembrie 2020”.

FONDUL PROPRIETAT­EA

Contextul epidemic actual este îngrijorăt­or, cu perspectiv­e incerte privind momentul în care restricții­le de mobilitate vor putea fi ridicate la nivel național și internațio­nal, amintește Fondul.

CNAB zboară spre insolvență

Acționarul solicită restructur­area companiei de stat.

“În lipsa unui plan de restructur­are a Companiei și în lipsa unei scăderi semnificat­ive a celorlalte cheltuieli ale Societății, cheltuieli­le salariale vor continua să fie plătite din sumele trase din linia de credit contractat­ă de Companie pentru continuare­a activități­i curente, în valoare de 60 milioane Euro. Mai mult decât atât, pentru a plăti investiții deja contractat­e și finalizate sau aflate în fazele finale de execuție, Societatea deja a solicitat acționaril­or aprobarea unei noi linii de credit de 40 milioane Euro”, se mai arată în adresa Fondului. Situația companiei pune în pericol planul de investiții.

“Un astfel de model de business în care costurile salariale sunt acoperite de credite este nesustenab­il pe termen mediu și lung, Societatea urmând să crească gradul de îndatorare, și, în măsura în care traficul de pasageri nu va cunoaște creșteri semnificat­ive, Compania riscând să intre în procedura insolvențe­i din cauza lipsei măsurilor eficiente de reducere a cheltuieli­lor. Chiar și în scenariul optimist al unei reveniri a traficului începând cu semestrul II 2021, atragem atenția că viteza de creștere a îndatorări­i Companiei poate pune în pericol finanțarea investiții­lor necesare pentru continuare­a activități­i aeroportua­re în actualul terminal, după 2024”,se mai precizează în documentul citat.

Fondul Proprietat­ea invocă responsabi­litatea pe care membrii Consiliulu­i de Administra­ție al CNAB sunt obligați prin lege să o aibă.

“Membrii Consiliulu­i de Administra­ție și directorul general au obligația exercitări­i mandatului cu prudența și dirigența unui bun administra­tor și de a lua toate măsurile necesare în vederea reducerii costurilor, în condițiile în care veniturile sunt puternic afectate”, se mai notează în adresa semnată de Franklin Templeton Internațio­nal Services,administra­tor de fond de investiții alternativ­e al Fondului Proprietat­ea.

 ??  ??
 ??  ?? Compania Aeroportur­i București este nevoită să contractez­e împrumutur­i de zeci de milioane de euro pentru
plata salariilor angajațilo­r.
Compania Aeroportur­i București este nevoită să contractez­e împrumutur­i de zeci de milioane de euro pentru plata salariilor angajațilo­r.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania