Romania Libera

MARIAN DRĂGULESCU SE RETRAGE DIN GIMNASTICĂ

Marian Drăgulescu, în vârstă de 40 de ani, și-a anunțat și motivat retragerea din gimnastică în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

- Bianca.ion @romanialib­era.ro

Marian Drăgulescu, unul dintre cei mai mari gimnaști ai țării noastre, a fost invitat marți seară în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”,de la Kanal D. Gimnastul a vorbit deschis despre cariera sa, dar și despre scandaluri­le care i-au afectat viața personală.

În cele două ore de emisie, Marian Drăgulescu a dorit să facă și un anunț la care nimeni nu se aștepta. Acesta a mărturisit că se gândește și își pregătește deja retragerea din lumea gimnastici­i.

Marian Drăgulescu este unul dintre cei mai titrați sportivi ai României, cu un palmares impresiona­nt de-a lungul carierei sale în gimnastică – nu mai puțin de 300 de medalii, 31 dintre ele fiind titluri obținute la marile competiții: 3 medalii la Olimpiade, 18 la Europene și 109 medalii la Mondiale.Acum, ajuns la cei 40 de ani de viață și după o carieră greu încercată de eforturi și dificultăț­i,Marian este hotărât să își încheie cariera.

Deși a mai avut această inițiativă în trecut, sportivul a revenit asupra deciziilor sale, cu toate acestea hotărârea de cum va fi una permanentă. Unul dintre motivele care stau la baza retragerii este vârsta, care a început să-și spună cuvântul în sala de sport.Marian Drăgulescu va participa pentru a cincea și ultima oară la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021. Sportivul a mărturisit că își dorește să câștige aurul olimpic, dorind să își încheie cariera într-o manieră spectaculo­asă.

„Da, știu că am zis da de mai multe ori, dar de data asta...Ultimii

Întotdeaun­a am revenit ca să fiu numărul 1, dacă nu sunt numărul 1 nu prea mai e motivația asta foarte mare de a continua.“

MARIAN DRĂGULESCU

trei ani au fost foarte grei, adică în sală, văd, e un consum foarte mare fizic, psihic, de energie. Întotdeaun­a am revenit ca să fiu numărul 1, dacă nu sunt numărul 1 nu prea mai e motivația asta foarte mare de a continua,plus că,după o vreme, organismul nu o să țină la infinit, mai ales la un nivel foarte performant. Încep deja genunchii să mă doară,gleznele,umerii, dar na, asta e”, a spus gimnastul Marian Drăgulescu la Kanal D.

 ??  ?? CREDIT FOTO SPORTPICTU­RES / MIHAELA BOBAR / HEPTA
CREDIT FOTO SPORTPICTU­RES / MIHAELA BOBAR / HEPTA

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania