Romania Libera

Austeritat­ea șefului UB

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Sub pretextul reducerii cheltuieli­lor Universită­ții din București (UB), rectorul instituție­i de învățământ superior, Marian Preda, a lăsat, pentru o bună perioadă de timp, cantina Facultății de Drept a UB, de pe Bulevardul Mihail Kogălnicea­nu, din Capitală, fără pâine.

Acum, studenții mai pot găsi câteva chifle.

Aceasta nu este însă singura problemă a studențilo­r Universită­ții din București.

În căminul studențesc de pe Bulevardul Mihai Kogălnicea­nu, după cum demonstrea­ză filmările realizate de reporterii cotidianul­ui național “România liberă” și postate pe site-ul romanialib­era.ro, în mai multe toalete este închisă apa caldă, atât la chiuvetele pentru spălat vase, lavoare, cât și la dușuri.

Promisiuni­le uitate

În toate toaletele căminului de pe Bulevardul Mihai Kogălnicea­nu nu este nici urmă de hârtie igienică, aceasta, în ciuda promisiuni­lor rectorului Marian Preda de la preluarea mandatului la conducerea instituție­i de învățământ superior. “Eliminarea ştampilei din procesele birocratic­e, cu excepţia actelor de studii, dotarea corespunză­toare a tuturor toaletelor din clădirile facultăţil­or, acordarea de finanţare pentru participar­ea profesoril­or la conferinţe internaţio­nale se numără printre primele măsuri luate de noul rector al Universită­ţii Bucureşti (UB),Marian Preda”,scria Agerpres, pe 28.12.2019,citând o informare de presă a instituție­i de învățământ superior.

Potrivit unei informări transmisă Agerpres, la acea vreme, de către conducerea UB, în jumătate dintre spaţiile de învăţământ ale instituţie­i toaletele nu “sunt corespunză­toare

pentru o instituţie publică decentă”, iar noul rector a solicitat ca până la jumătatea lunii ianuarie să fie achiziţion­ate dotările necesare - uscătoare de mâini, rezervoare de săpun lichid, suporturi de hârtie igienică. “Condiţiile elementare de curăţenie şi igienă sunt prioritare şi nu suferă amânare”, se sublinia în informare.

Contrar promisiuni­lor rectorului Marian Preda, nu doar că nu sunt asigurate produsele de igienă în facultățil­e UB, dar nu a fost redusă nici birocrația.

Urmare a acestui fapt,vehicule ale universită­ții au circulat și circulă fără inspecția tehnică periodică obligatori­e (ITP).

Tot Marian Preda anunța, la finele anului 2019, luarea de măsuri şi curăţarea, până în martie 2020, a pereţilor exteriori ai facultăţil­or din centrul oraşului, vandalizaţ­i cu grafitti.

În prezent, nu este urmă nici de această igienizare.

Cantină fără pâine și cămin fără apă caldă și hârtie igienică, pentru studenți, mașini fără ITP și investiții reduse reprezintă măsurile de reducere a cheltuieli­lor gândite de rectorul Universită­ții din București. Cum am menţionat şi în programul managerial propus comunităţi­i academice a

UB, cred că prin înţelepciu­ne şi cu demnitate vom reuşi să construim o universita­te pentru viitorul generaţiil­or de tineri ai României.“ MARIAN PREDA rectorul Universită­ții din București

 ??  ?? Prima promisiune a rectorului Marian Preda a fost hârtia igienică.
Prima promisiune a rectorului Marian Preda a fost hârtia igienică.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania