Romania Libera

O carieră de aur

-

Începutul.

Marian Drăgulescu a început să practice gimnastica în 1988, pe vremea când avea 7 ani. înainte de a descoperi tainele gimnastici­i, sportivul a mai practicat vreme de câteva luni înot și karate.

A intrat în istorie.

A pătruns în istoria gimnastici­i masculine românești drept primul sportiv care a obținut o medalie la individual compus – bronz, în 2000, la Campionate­le Europene de la Bremen și a cucerit două titluri mondiale, la sol și sărituri, în 2001, la Campionate­le Mondiale de la Gent. A fost primul gimnast din lume care a executat o săritură extrem de spectaculo­asă și dificilă în același timp care acum îi poartă numele. O altă dovadă a succesului său sunt medaliile obținute. Marian Drăgulescu a devneit primul sportiv român cu cele mai mlte medalii de aur cucerite la Europene, depășind-o chiar și pe Nadia Comăneci, care are nouă titluri de acest tip.

Planuri de viitor.

Marian Drăgulescu a povestit la Kanal D că după retragerea din gimnastică plănuiește o carieră de antrenor în domeniu și se gândește serios să intre și în politică, ținta sa fiind ministerul sportului.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania