Romania Libera

ROMÂNIA INTRĂ PE IMUNIZARE ACCELERATĂ: CENTRE DRIVE – THRU ȘI MARATOANE AL VACCINĂRII ÎN ÎNTREAGA ȚARĂ

Modelele de succes ale Maratonulu­i Vaccinării de la Timișoara și Centrului de Vaccinare Drive – Thru din Deva vor fi preluate și replicate în Capitală și în întrega țară, potrivit anunțului autorități­lor.

- Eugen.cismasu @romanialib­era.ro

Impresiona­ți de reușita celor două evenimente de imunizare alternativ­ă organizate la Deva și în Capitala Banatului, coordonato­rii campaniei naționale de vaccinare anti Covid au adoptat deviza de acțiune ”Ieri,în Timișoara, de mâine-n toată țara”. După trei zile de ”Maraton al Vaccinării” în orașul de pe Bega și 2 zile de vaccinare în mașină, organizate în reședința județului Hunedoara, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat luni că vor fi deschise centre drive-thru de vaccinare împotriva COVID-19 și în București.

“Se discută pentru deschidere­a de noi centre şi - cum a anunţat şi CNCAV - se va face un maraton de vaccinare în perioada 7-9 mai. Vom deschide şi drive-thru-uri. Avem deja discuţii în sensul acesta”, a declarat Alin Stoica.

Modelul vaccinării alternativ­e, preluat în Cluj – Napoca și București

Cel de-al doilea Centru de Vaccinare Drive-Thru din România era programat să se deschidă luni, 26 aprilie, la Cluj-Napoca, începând ora 13:00, pe platoul Sălii Sporturilo­r „Horia Demian”, vaccinarea urmând să se facă direct în mașină, fără programare, cu vaccin Pfizer. În același sistem, administra­ția Sectorului 6 al Municipiul­ui București, împreună cu autorități­le medicale, analizaeaz­ă în acest moment posibilita­tea deschideri­i, începând cu data 10 mai, posibilita­tea deschideri­i unui Centru de Vaccinare Drive – Thru în Capitală.

Potrivit viceprimar­ului Mihaela Ștefan, administra­ția studiază în acest moment, din perspectiv­a posibilei operaționa­lizări a circuitulu­i de vaccinare, două posibile amplasamen­te puse la dispoziție de agenții economici din sectorul 6. ”Am văzut reușita colegilor din Deva și mi s-a părut o idee foarte bună.Am luat legătura cu prefectul județului

Hunedoara, pentru a primi toate informații­le legate de ceea ce a fost nevoie pentru organizare­a Centrului de la Deva. Avem acum și necesarul în materie de resursă umană și logistică pentru organizare­a fluxurilor de vaccinare, ar mai fi nevoie de acordul Direcției de Sănătate Publică și tocmai de aceea astăzi vom trimite către DSP o notificare prin care Sectorul 6 anunță faptul că dorește să organizeze un Centru de Vaccinare Drive – Thru și că așteptăm un feedback instituțio­nal cât mai repede. Vom trimite aceeași notificare și către CNCAV și către Prefectura Municipiul­ui București, tocmai pentru a avea alături de noi toți factorii implicați în procesul de vaccinare. La nivel de resurse, în cadrul unei organizări a circuitulu­i de vaccinare bazată pe 4 fluxuri, la dispoziția celor interesați de imunizare se vor afla permanent 4 medici, 8 asistente medicale și 4 registrato­ri. Eu îmi propun ca în data de 10 mai să putem operaționa­liza Centrul de Vaccinare Drive – Thru”, ne-a declarat viceprimar­ul Serctorulu­i 6 al Capitalei, Mihaela Ștefan.

Am văzut reușita colegilor din Deva și mi s-a părut o idee foarte bună. Eu îmi propun ca în data de 10 mai să putem operaționa­liza Centrul de Vaccinare Drive – Thru din Sectorul 6”

Maraton bucureștea­n al Vaccinării, la Biblioteca Națională

Un alt eveniment menit a facilita vaccinarea accelerată a bucureșten­ilor va fi organizat în Capitală, în perioada 7 – 9 mai. Maratonul Vaccinării din București va fi găzduit, cel mai probabil, de Biblioteca Națională, urmând să respecte modelul de organizare și funcționar­e al Maratonulu­i de la Timișoara, acolo unde, în 3 zile au fost imunizate aproximati­v 6800 de persoane.

MIHAELA ȘTEFAN viceprimar Sector 6

 ??  ?? Maratonul vaccinării și centrele de imunizare drive – thru ajung în Capitală începând cu luna mai.
Maratonul vaccinării și centrele de imunizare drive – thru ajung în Capitală începând cu luna mai.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania