Romania Libera

MARATON MILITAR ANTI COVID: MAPN ȘI-A DESCHIS CENTRELE DE VACCINARE CĂTRE POPULAȚIE

Începând de ieri, populația generală, care dorește să se vaccineze, se poate prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă, la centrele de imunizare ale MapN.

- Eugen.cismasu @romanialib­era.ro

Ministerul Apărării Naționale participă la efortul național de vaccinare a populației generale împotriva COVID-19 și, prin Direcția medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programulu­i de funcționar­e în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul de Universita­r de Urgență Militar Central din București și unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Astfel, în perioada menționată, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara, începând de marţi, 4 mai, ora 8.00, populația generală care dorește să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă.

Totodată, persoanele vaccinate se înregistre­ază direct în RENV și vor fi planificat­e pentru efectuarea dozei de rapel.

În perioada următoare, în funcție de disponibil­itatea dozelor de vaccin și de solicitări­le pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a Ministerul­ui Apărării Naționale vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Toate informații­le referitoar­e la aceste aspecte vor fi comunicate în timp util, la nivel central,precum și de fiecare unitate sanitară militară în parte.

Centrele de vaccinare Covid ale Ministerul­ui Apărării vor fi deschise pentru toată populația, din etapa a III-a a Campaniei de Imunizare, iar militarii se vor implica în formarea de echipe mobile în satele izolate”

56 de centre de imunizare ale Ministerul­ui Apărării, deschise vaccinării populației

Ministerul Apărării Naționale asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerul­ui - peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registrato­ri. Suplimenta­r, MApN a operaționa­lizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonare­a Direcției medicale a MApN, care acționează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorități­lor locale, în localități izolate sau greu accesibile,la propunerea și solicitare­a Direcțiilo­r de sănătate publică județene, conform instrucțiu­nilor Comitetulu­i național de coordonare a activități­lor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

România a depășit plafonul de 2 milioane de persoane imunizate

Pragul de două milioane de persoane vaccinate cu schemă completă în cadrul campaniei naţionale de imunizare împotriva COVID-19 a fost depăşit luni, au anunțat coordonato­rii campaniei naționale de vaccinare, printr-o informaţie postată pe platforma RO Vaccinare.

”Peste 2.029.000 de persoane vaccinate cu schemă completă în România! Am depăşit pragul de 2.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă în cadrul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19. Până astăzi, în România au fost administra­te peste 5.408.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Împreună învingem pandemia”, reiese din informaţia publicată pe pagina Platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

NICOLAE CIUCĂ ministrul Apărării Naționale

 ??  ?? MapN își pune centrele de imunizare la dispoziția populației și trimite echipe mobile de vaccinare în localități­le izolate
MapN își pune centrele de imunizare la dispoziția populației și trimite echipe mobile de vaccinare în localități­le izolate
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania