Romania Libera

4 moduri de a arăta tuturor că ești un cetățean superior, model, chiar și după ce pandemia s-a încheiat

- eugen_cismasu @romanialib­era.ro

De când cu pandemia, măștile de protecție au devenit cel mai facil instument de a face distincție între oamenii responsabi­li, raționali, superiori din punct de vedere intelectua­l și moral, pe de o parte, și tembelii iresponsab­ili, autointitu­lați ”luptători anti – botniță”, de cealaltă parte.

Ce se va întâmpla, însă, când pandemia va trece, și măștile nu vor mai fi obligatori­i? Cum vom alege grâul de neghină sau arafatul de șoșoacă? Cum va mai afla lumea înconjurăt­oare ce cetățean model ești tu, atunci când nu vei mai avea suportul normativ pentru a-i face morală pe bulevard necunoscut­ului ce și-a dat jos textila de la gură, pentru a vorbi la telefon?

Nu vă faceți griji, redactorii Academiei Cațavencu, experți de altfel și în moralitate, sunt aici, tocmai pentru a vă preda 4 moduri ușoare de a continua să fiți un om superior, model, vizibil pentru toată lumea, chiar și după ce pandemia s-a încheiat:

Așadar:

1. Nu înceta niciodată să porți o mască, atâta timp cât vei trăi: aceasta este probabil cea mai simplă soluție. Poartă-ți masca pentru totdeauna.Respiră în ea cu superiorit­ate și bucură-te de porția ta exclusivă de dioxid de carbon, pe care nu trebuie să o împarți cu nimeni. 2. Scrie o carte, fă-ți o emisiune radio sau începe un podcast,toate alocate poveștilor despre timpul petrecut cu masca pe figură: adu invitați care au purtat și ei măști și vorbiți despre cum v-au influențat acestea viețile într-un mod benefic. Evident, faceți toate aceste discuții în timp ce nu renunțați să vă protejați corespunză­tor nasul și gura. 3.Fă-ți un tatuaj cu o mască de protecție pe figură. Bleu, cu floricele, buline sau purtător de mesaj, nu contează, doar fă-l. Nu există o modalitate mai bună de a reaminti tuturor cât de importante erau măștile și cât de importanți pentru sănătatea publică erau cei care pentru a purtau un astfel de accesoriu. 4. Pune-ți un afiș pe ușa apartament­ului, prin care să-ți anunți toți oaspeții că la tine în casă se intră încalțat însă nu fără mască prinsă-ntre urechi. Cineva trebuie să le spună lucrurile de la obraz iar la tine în casă tu ești, totuși, Cineva...

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania