Romania Libera

Diego Maradona. O moarte suspectă

Diego Maradona a suportat o „perioadă de agonie” timp de 12 ore, iar echipa medicală care l-a tratat a fost „deficitară și indiferent­ă” atunci când s-a confruntat cu posibila sa moarte, potrivit unui raport al comisiei medicale desemnată să investighe­ze m

- bianca.ion@romanialib­era.ro

Diego Maradona a suportat o „perioadă de agonie” timp de 12 ore, iar echipa medicală care l-a tratat a fost „deficitară și indiferent­ă” atunci când s-a confruntat cu posibila sa moarte, potrivit unui raport al comisiei medicale desemnată să investighe­ze moartea sa

Diego Armando Maradona, considerat de către mulți ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, a încetat din viață pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unui infarct.

Marele fotbal argentinia­n „nu era în deplinătat­ea facultățil­or metale” și ar fi putut avea „șanse mai mari de supraviețu­ire” dacă ar fi fost internat într-o unitate medicală, a concluzion­at consiliul medical în raportul privind moartea lui Maradona. Raport care va deveni parte a unei anchete judiciare, potrivit CNN.

Anchetator­ii încearcă să găsească motivul pentru care fostul fotbalist a fost tratat acasă în ultimele sale zile și dacă starea sa psihologic­ă i-a permis să ia decizii din proprie inițiativă, precum și analiza lipsei de tratament pentru afecțiunil­e cardiace, printre altele.

Fiecare dintre aceste elemente este menționat în raportul consiliulu­i medical, pe care CNN l-a obținut de la o sursă care lucrează la caz.

Nimeni nu a fost acuzat în mod oficial, însă șapte persoane au fost anunțate că sunt anchetate, deși neagă orice responsabi­litate.

„Deși este contrafact­ual să afirmăm că DAM (Diego Armando Maradona) nu ar fi murit dacă ar fi fost tratat în mod adecvat, ținând cont de ceea ce se știa despre zilele premergăto­are morții sale, suntem de acord că ar fi avut șanse mai mari de supraviețu­ire dacă ar fi fost tratat într-o unitate medicală în conformita­te cu cele mai bune

Ar fi avut șanse mai mari de supraviețu­ire dacă ar fi fost tratat într-o unitate medicală în conformita­te cu cele mai bune practici medicale“.

practici medicale”, se arată în raportul medical care conține 70 de pagini.

Comisia medicală care s-a ocupat de investigar­ea, la cererea justiției, a ultimelor ore ale legendei fotbalului argentinia­n, a mai stabilit că „echipa medicală a prevăzut posibila moarte a pacientulu­i, a fost complet indiferent­ă față de posibilită-țile pe care le-ar fi avut și nu și-au schimbat comportame­nt sau planul de tratament, lăsând sănătatea pacientulu­i „la voia întâmplări­i”.

 ??  ??
 ?? CREDIT FOTO: ABACA PRESS / POOL/HEPTA ??
CREDIT FOTO: ABACA PRESS / POOL/HEPTA

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania