Romania Libera

Piloți menținuți la sol și o companie sub nivelul mării

-

Când discutăm despre angajați care vor avea nevoie de o pregătire temeinică pentru a reveni la activități­le pe care le aveau în urmă cu mai bine de un an, trebuie să ne gândim și la piloții de aeronave.

Am discutat cu mai mulți piloți de linie ai Companiei Naționale de Transport Aerian TAROM S.A. și oamenii mi-au mărturisit că sunt îngrijoraț­i de modul în care vor fi nevoiți să zboare din nou cu o aeronavă, după ce, din cauza reducerii numărului de curse în pandemie, au fost ținuți la sol. E nevoie de cursuri de câteva luni de zile pentru acești oameni, înainte de îi trimite din nou în curse.

În condițiile în care situația financiară a transporta­torului aerian de stat este mai mult decât îngrijorăt­oare, e greu de văzut de unde va face TAROM rost de banii necesari pentru repregătir­ea piloților ținuți la sol.

În tot acest timp, ministrul Transportu­rilor, Cătălin Drulă, manifestă doar dezinteres față de soarta TAROM, ca și de cea a Companiei Naționale Aeroportur­i București (CNAB).

Așa cum a arătat cotidianul național “România liberă”, CNAB se apropie cu pași siguri de insolvență, având credite de circa 60 de milioane de euro și dorind să mai împrumute alte 40 de milioane de euro.

Salariile angajațilo­r au ajuns să fie plătite din banii împrumutaț­i, iar Aeroportul Internațio­nal “Henri Coandă” arată așa cum îl știm, fără urmă de investiții­le promise de cei care s-au perindat la conducerea Ministerul­ui Transportu­rilor. Având în vedere că ministrul Cătălin Drulă nu este dispus să plătească nici doi lei pentru CNAB, principala poartă internațio­nală a Capitalei zboară către faliment.

Acestea sunt doar câteva exemple de probleme din pandemie ignorate de cei care conduc frâiele statului român. Pentru aceste dezastre politicien­ii de pe Dâmbovița vor avea însă alibiul perfect: pandemia COVID-19.

Pandemia de coronaviru­s devine astfel perdeaua perfectă după care se pot ascunde incompeten­ța și interesele meschine.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania