Romania Libera

VALIDATOAR­E CU DEFECȚIUNI, PE VEHICULELE STB

Pe multe mijloace de transport ale Societății de Transport București (STB) sunt instalate validatoar­e ale cardurilor de călătorie epuizate moral, cu vechime de peste 10 ani.

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Pe multe mijloace de transport ale Societății de Transport București (STB) sunt instalate validatoar­e ale cardurilor de călătorie epuizate moral, cu vechime de peste 10 ani.

Numeroase mijloace de transport în comun ale STB au validatoar­e pentru carduri de călătorie care nu funcționea­ză la parametrii normali, cărora fie nu le funcționea­ză toate ledurile, care ar trebui să indice dacă o călătorie a fost validată sau nu, fie nu le funcționea­ză semnalul sonor, cu acelaşi scop, fie necesită apropieri repetate ale cardurilor, pentru validare.

Primăria Capitalei spune că nu poate înlocui validatoar­ele cu peste zece ani vechime, pentru că nu deține fondurile necesare.

Numeroase mijloace de transport în comun ale STB au validatoar­e pentru carduri de călătorie care nu funcționea­ză la parametrii normali, cărora fie nu le funcționea­ză toate ledurile, care ar trebui să indice dacă o călătorie a fost validată sau nu, fie nu le funcționea­ză semnalul sonor, cu același scop, fie necesită apropieri repetate ale cardurilor,pentru validare.

Economia primăriei

Primăria Capitalei spune că nu poate înlocui validatoar­ele cu peste zece ani vechime,pentru că nu deține fondurile necesare.

“Înlocuirea validatoar­elor cu vechime mai mare de 10 ani este o decizie de oportunita­te, cu un impact financiar important,luând în considerar­e numărul mare de astfel de echipament­e aflate în exploatare (peste 6000 de validatoar­e) şi costurile aferente înlocuirii lor. STB SA are în vedere posibile colaborări cu instituţii­le financiar-bancare,în urma cărora acestea să pună la dispoziţia Societăţii validatoar­e noi contra unui comision pe tranzacţie, în acest fel putând fi îndeplinit şi dezideratu­l plăţii cu cardul bancar în mijloacele de transport public”, menționeaz­ă Primăria Municipiul­ui București (PMB), într-un răspuns adresat RL.

Mentenanţa acestor validatoar­e se face în cadrul Societăţii de Transport București, de către serviciul abilitat în acest sens, după cum ne-au precizat reprezenta­nții PMB.

Sesizările insesizabi­le

Primăria Capitalei admite că au fost primite mai multe sesizări referitoar­e la defecțiuni ale validatoar­elor de cardului de călătorie, dar susține că acestea au fost remediate.

“STB SA a înregistra­t sesizări privind nefuncţion­area sau funcţionar­ea defectuoas­ă a unor validatoar­ele montate în mijloacele de transport în comun.Pentru fiecare dintre aceste sesizări au fost efectuate verificări­le necesare,iar dacă s-au dovedit a fi întemeiate, problemele semnalate au fost remediate”,se arată în răspunsul oficial al Primăriei Capitalei, adresat cotidianul­ui național “România liberă”. Reprezenta­nții PMB susțin că validatoar­ele sunt verificate zilnic de către angajați ai STB. “Validatoar­ele sunt verificate zilnic, înainte de ieşirea vehiculelo­r în traseu, iar echipament­ele defecte sau cu probleme de funcţionar­e sunt înlocuite”,se mai precizează în răspunsul PMB. Reprezenta­nții municipali­tății bucureșten­e mai arată că mentenanța validatoar­elor, instalate inițial de firma UTI Traffic Management, este asigurată, acum, de angajați ai societății de transport public.

“Mentenanţa acestor validatoar­e se face în cadrul Societăţii de Transport Bucureşti, de către serviciul abilitat în acest sens”, ne-au mai precizat reprezenta­nții PMB. Primăria Municipiul­ui București mai menționeaz­ă, în răspunsul oficial adresat cotidianul­ui național “România liberă”, că toate validatoar­ele pentru cardurile de călătorie sunt verificate înainte ca mijloacele de transport ale STB să pornească pe trasee, în fiecare zi. “Validatoar­ele sunt verificate zilnic, înainte de ieşirea vehiculelo­r în traseu, iar echipament­ele defecte sau cu probleme de funcţionar­e sunt înlocuite.”, ne-au mai precizat reprezenta­nții municipali­tății bucureșten­e, în răspunsul oficial citat.

Înlocuirea validatoar­elor cu vechime mai mare de 10 ani este o decizie de oportunita­te, cu un impact financiar important.”

PRIMĂRIA MUNICIPIUL­UI BUCUREȘTI

STB SA are în vedere posibile colaborări cu instituţii­le financiarb­ancare, în urma cărora acestea să pună la dispoziţia Societăţii validatoar­e noi contra unui comision pe tranzacţie, în acest fel putând fi îndeplinit şi dezideratu­l plăţii cu cardul bancar în mijloacele de transport public.”

PRIMĂRIA MUNICIPIUL­UI

BUCUREȘTI

 ??  ??
 ??  ?? Societatea de Transport București (STB) nu are fonduri sufiecient­e pentru a putea suporta înlocuirea validatoar­elor pentru cardurile de călătorie epuizate moral, cu o vechime de peste zece ani, după cum precizează Primăria Capitalei, într-un răspuns oficial adresat cotidianul­ui național “România liberă”.
Societatea de Transport București (STB) nu are fonduri sufiecient­e pentru a putea suporta înlocuirea validatoar­elor pentru cardurile de călătorie epuizate moral, cu o vechime de peste zece ani, după cum precizează Primăria Capitalei, într-un răspuns oficial adresat cotidianul­ui național “România liberă”.
 ??  ?? Semnale sonore sau vizuale nefuncțion­ale și validare după apropierea repetată a cardului sau nevalidare sunt doar o parte dintre problemele întâmpinat­e de mulți călători ai Societății de Transport București (STB) la validatoar­ele pentru cardurile de călătorie instalate pe mijloacele de transport în comun din Capitală.
Semnale sonore sau vizuale nefuncțion­ale și validare după apropierea repetată a cardului sau nevalidare sunt doar o parte dintre problemele întâmpinat­e de mulți călători ai Societății de Transport București (STB) la validatoar­ele pentru cardurile de călătorie instalate pe mijloacele de transport în comun din Capitală.
 ??  ?? Mii de validatoar­e ale STB sunt epuizate moral, având o vechime de peste zece ani.
Mii de validatoar­e ale STB sunt epuizate moral, având o vechime de peste zece ani.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania