Romania Libera

O gală istorică în lumea cinematogr­afică

-

• Premiile Globul de Aur (engleză Golden Globe Award) sunt premii americane pentru filme și seriale, oferite în fiecare an în timpul unei cine de lux.

• Acordate începând cu anul 1944 de către Asociația de presă străină de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Associatio­n, HFPA), Globurile de Aur ocupă un loc important în seria de premii cinematogr­afice, culminând cu Premiul Oscar. Acest lucru este adevărat din 1996 când HFPA a semnat un contract cu NBC.

• Transmisia Globurilor se află pe locul trei în topul celor mai vizionate festivalur­i ale anului, după Premiile Oscar și Premiile Grammy. Premiile Globul de Aur sunt decernate la sfârșitul lunii ianuarie pentru filmele sau seriile TV rulate cu un an în urmă.

• Globurile de Aur s-au ținut pentru prima dată în 1944. De atunci s-au ținut anual, cu locații diferite în următorul deceniu, în special Beverly Hills Hotel, Hollywood Knickerboc­ker Club și Hollywood Roosevelt Hotel.

• Pe 7 ianuarie, 2008 s-a anunțat că, din cauza grevei scenariști­lor din 2007-2008, cea de-a 65-a ediție a Globurilor de Aur nu va fi transmisă în direct. S-a luat această decizie după ce scenariști­i au amenințat că vor boicota ceremonia. A fost pentru prima dată în istoria Globurilor de Aur când premiile au fost acordate în cadrul unei conferințe de presă.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania