Romania Libera

Lăcomia taximetriş­tilor asigură recorduri pentru STB

-

Poate reducem kilometri şi acolo, atunci când cererea de transport ne spune că nu trebuie să avem mijloace de transport care să circule goale”.

ADRIAN CRIȚ directorul general al STB

În așteptarea mult râvnitei ,,Marea relaxare de la mare”, acolo unde premierul Florin Cîțu vânează pescăruși cu telefonul inteligent, am avut parte de o mare de oameni în centrul Capitalei.

Refluxul de la miezul nopții a retras marea de oameni petrecăreț­i relaxați din centrul istoric al Capitalei către Parcul Unirii și către stațiile de unde porneau ,,cârdurile” transportu­lui de noapte al Societății de Transport București (STB).

Îndelunga perioadă de restricții nu i-a înfometat doar pe operatorii din HoReCa,ci și pe cei de taximetre și ridesharin­g, aceștia din urmă încercând să speculeze situația creată de ,,Marea relaxare” și să pescuiască petrecăreț­i, atrăgându-i în plasa tarifelor umflate. Astfel,în zilele de sâmbătă și duminică am putut asista la un record de călători pentru cursele de noapte ale STB.

Dacă nu cu mulți ani în urmă se discuta despre renunțarea la cursele de noapte ale STB, tocmai pentru că autobuzele circulau mai mult goale, în weekend-ul recent încheiat au fost umplute la refuz la orele 23:00 – 24:00. Ce-i drept, nimeni nu i-a verificat pe călătorii ,,relaxați” dacă au și plătit cursa.

Bineînțele­s, la acele ore nu ar fi avut nici centre deschise pentru încărcarea cardurilor de călătorie.

Discutăm din nou, aparent la infinit, despre management­ul haotic al fostei regii autonome de transport public, transforma­tă într-o teoretică societate comercială competitiv­ă.

Vedem directori noi și vechi ai acestui colos care discută absolut aberant despre profitul unui serviciu public. Bucureșten­ii sunt din nou amenințați cu majorarea tarifului pentru o călătorie cu mijloacele de transport în comun de suprafață.

Nici majorarea prețului călătoriei la 3 lei, și chiar mai sus, nu va scăpa societatea de pierderi.

STB are un număr ilogic de mare de angajați și nu mă refer aici la șoferi, vatmani sau mecanici.

Sunt mult prea mulți plimbători de coli A4 prin birourile STB, exagerat de mulți controlori care practic se plimbă pe banii contribuab­ililor cu niciun beneficiu pentru societate și multe centre de vânzare ineficient­e.

STB are și un departamen­t de marketing, cu salarii bune pentru țara noastră, care de ani buni nu mai produce nimic.

Din mandatul Gabrielei Firea, STB nu a mai vândut spațiu publicitar pe autobuze,pentru că erau noi și frumoase și să nu le fie afectat aspectul.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania