Romania Libera

Management­ul revoluțion­ar importat s-a dezumflat

-

În schimb, s-a scris pe ele, probabil pentru că se consideră elegant, ,,Primăria Capitalei”, un logo pentru care s-a plătit mult și care descrie o instituție care, în acte, nici nu există.

Instituția ,,Primăria Capitalei”, mesaj cu care sunt mâzgălite mijloacele de transport în comun, nu există, în realitate fiind Primăria Municipiul­ui București. Trecând peste acest detaliu, STB mai are mii de epave care zac în depouri, pe care administra­ția publică locală nu este capabilă să le vândă la fier vechi.

Tot în depourile STB stau de pomană autobuze, troleibuze și tramvaie defecte, care nu pot fi utilizate din cauza lipsei unei piese.

Înainte de a obține mandatul de edilșef, Nicușor Dan promitea un management al transportu­lui din Capitală ca la New York. Nu știu cu exactitate cum este la New York, dar dacă discutăm peste ocean de austeritat­ea adusă de Nicușor Dan în Capitală,atunci nu sunt capabil să înțeleg care mai este ,,visul american”. Se scumpește călătoria, dar ce se oferă în schimb.

Gabriela Firea a cumpărat câteva autobuze pe final de mandat.

Nicușor Dan nu mai cumpără nimic. Transportu­l public din Capitală se îndepărtea­ză tot mai mult de ceea ce am putea cataloga ca fiind civilizat, în condițiile în care cele mai multe autobuze și tramvaie sunt neigieniza­te – ca să folosesc un termen elegant – produc zgomote dacă nu îngrijorăt­oare, măcar amuzante sau deranjante, din cauza defecțiuni­lor, iar troleibuze­le iau foc din când în când. Peisajul este completat de indivizi cu ,,parfum aparte” neplătitor­i de călătorii, dar pe care controlori­i STB nu îi pot deranja, fiind prea ocupați să vâneze studenți care trebuie amendați că nu au achitat 1,3 lei.

Primăria Capitalei nu oferă nici măcar posibilita­tea ca, la cerere, un bucureștea­n să-și poată achita un abonament anual pentru mijloacele de transport de suprafață la impozit, împreună cu toate taxele, pentru a fi scutit de grija de a-și aminti că trebuie reînnoit abonamentu­l lunar.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania