Romania Libera

Asfaltul în București, nivelat cu picioarele

Reporterii “România liberă” au obținut un filmuleț în care un lucrător operează lucrări de reparație la suprafața carosabilă a unui bulevard important din Capitală, așezând mixtura asfaltică utilizând talpa încălțămin­tei.

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Imaginile obținute de reporterii cotidianul­ui național “România liberă” arată cum un lucrător a intervenit, în data de 10 mai 2021, în zona Dristor din sectorul 3 al Capitalei, pe Bulevardul Camil Ressu, la intersecți­a cu Strada Râmnicu Sărat, pentru acoperirea unei gropi din suprafața carosabilă. Lucrătorul ia mixtura asfaltică cu o lopată, din cuva unui excavator și o așează pentru a acoperi groapa, bătătorind-o cu picioarele. Reporterii “România liberă” au încercat să afle de la reprezenta­nții administra­ției publice locale ce instituție a realizat lucrarea descrisă mai sus.

Până la momentul închiderii ediției, nicio instituție publică nu și-a asumat intervenți­a de pe Bulevardul Camil Ressu. Primăria Municipiul­ui București (PMB) precizează, într-un răspuns oficial adresat cotidianul­ui național “România liberă”, că Administra­ția Străzilor nu a operat nicio lucrare de refacere a suprafeței carosabile în zona Dristor, în ziua în care au fost surprinse imaginile cu muncitorul care așeza cu picioarele mixtura asfaltică.

Reprezenta­nții administra­ției publice locale amitesc că, în data de 10 mai, când au fost suprinse imaginile descrise mai sus, Administra­ția Stră-zilor, instituție subordonat­ă Primăriei Capitalei, nu a avut la dispoziție un buget pentru contracte de asfaltare.

Lucrarea misterioas­ă

Reprezenta­nții PMB ne-au îndrumat către Primăria Sectorului 3 și către companiile care asigură serviciile de utilitate publică,pentru a afla cine a realizat plombarea suprafeței carosabile din zona Drsitor.

“La data menţionată,Administra­tia Străzilor Bucureşti nu avea încheiate contracte de lucrări pentru reparaţii străzi. În acest sens, Administra­ţia Străzilor a intervenit,pe străzile aflate în administra­re,doar în regie proprie. În data de 10 mai,la ora menţionată,ASB NU a intervenit însă în zona Dristor pentru plombari cu mixtură asfaltică.Pentru mai multe detalii vă rugăm să vă adresaţi Primăriei de Sector sau operatoril­or de utilităţi”, precizează PMB, în răspunsul adresat cotidianul­ui național “România liberă”.

Am solicitat Primăriei Capitalei să ne precizeze și ce unelte și utilaje se folosesc la repararea suprafeței carosabile, dar nu ni s-a precizat acest lucru.

În imaginile surprinse se poate observa și o autospecia­lă, model utilizat de Societatea de Transport București (STB) și de compania municipală Termoenerg­etica, pentru intervenți­i. Nu se poate observa însă clar în imagini cărei societăți îi aparține autospecia­la parcată lângă excavatoru­l din cuva căruia este luată de lucrător mixtura asfaltică. Am întrebat atât primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cât și edilul sectorului 3, Robert Negoiță, ce administra­ție publică locală își asumă lucrările efectuate în seara de 10 mai în zona Dristor.“Nu cred că este un angajat al nostru.Echipele noastre au utilaje performant­e. Dacă este, atunci este o eroare. E bine că a reparat. Nu se vede clar, dar echipele noastre sunt dotate.Au toate echipament­ele necesare”, ne-a declarat primarul sectorului 3, Robert Negoiță/ Primarul general, Nicușor Dan, nu ne-a oferit un punct de vedere.

Potrivit legisalție­i în vigoare, arterele de circulație pe care circulă mijloacele de transport în comun ale STB sunt responsabi­litatea Primăriei Generale.

În urmă cu aproximati­v două săptămâni, primarul general declara că,în cel mult două luni, toate gropile din carosabil vor fi acoperite. “Pe gropile din asfalt am alocat o sumă consistent­ă în bugetul pe care l-am votat în urmă cu câteva săptămâni. Imediat ce contractul este semnat, imediat ce vremea ne permite,o să începem să acţionăm pe segmentul acesta.Undeva în două luni estimez că o să fim bine cu străzile,cu remedierea gropilor din asfalt”, explica edilul, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB.

În data de 10 mai, la ora menţionată, ASB NU a intervenit însă în zona Dristor pentru plombari cu mixtură asfaltică.”

PRIMĂRIA MUNICIPIUL­UI BUCUREȘTI

Pe gropile din asfalt am alocat o sumă consistent­ă în bugetul pe care l-am votat în urmă cu câteva săptămâni. Imediat ce contractul este semnat, imediat ce vremea ne permite, o să începem să acţionăm pe segmentul acesta.”

NICUȘOR DAN

Primarul General al Capitalei

 ??  ??
 ?? FOTO ROMÂNIA LIBERĂ / LAURENȚIU MUȘOIU ?? București / 10.05.2021 / Pe Bulevardul Camil Ressu mixtura asfaltică pentru o plombă este nivelată cu piciorul de un lucrător.
FOTO ROMÂNIA LIBERĂ / LAURENȚIU MUȘOIU București / 10.05.2021 / Pe Bulevardul Camil Ressu mixtura asfaltică pentru o plombă este nivelată cu piciorul de un lucrător.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania