Sanatatea de Azi

Alcaliniza­re cu lămâie

Vrei să slăbești, fără a ţine o dietă cu meniu fix, și în același timp să scapi și de toxine? Lămâia e soluţia.

-

Dieta cu lămâie nu este deloc complicată, fiind una dintre cele mai ușor de ţinut, cu condiţia să nu ai stomacul sensibil. Pe parcursul celor 16 zile cât durează această cură vei reuși și să-ţi eliberezi organismul de toxine, și să slăbești, și să te încarci cu energie. Alimentele alcaline, cum este lămâia, ajută la reglarea PH-ului din sânge, normalizân­d glicemia și funcţiile ficatului. De aceea se recomandă, de exemplu, să bei un pahar de apă cu lămâie înainte de masă.

Cum procedezi

Simplu, consumi, pe durata a 16 zile, de la una până la șapte lămâi pe zi. Nu te speria. Mărind doza treptat, te vei obișnui. Așadar, în prima zi bei sucul de la o lămâie, în a doua zi, sucul obţinut de la două lămâi, și tot așa, progresiv, până în a șaptea zi, când bei sucul de la șapte lămâi. După o pauză de două zile, continui dieta, de data aceasta în mod descrescăt­or, adică începând cu sucul obţinut prin stoarcerea a șapte lămâi și terminând în a șaptea zi cu sucul de la o lămâie. În rest, poţi să mănânci alimente sănătoase, în special dintre cele cu rol de pansament stomacal, precum bananele sau cerealele integrale.

Reguli de respectat

Pentru ca dieta să aibă efectul scontat, va trebui să respecţi câteva reguli.

1. Dimineaţa, imediat după trezire, bea sucul de la o lămâie cu un pahar de apă caldă, cu o jumătate de oră înainte de a lua micul. Pe parcursul zilei, bea cel puţin doi litri de apă.

2. Încearcă să consumi în fiecare zi cinci porţii de legume și fructe, mai ales dintre cele bogate în vitamina C, prin aceasta accelerând metabolism­ul și ajutând la arderea grăsimilor, precum ardeii, broccoli, kiwi, ananas. Fructe poţi consuma pe post de gustare, iar legume la cele trei mese principale.

3. Dă preferinţă mâncăruril­or pregătite în casă, pentru a evita conservanţ­ii, coloranţii și aditivii. Altfel spus, evită preparatel­e de tip fast-food, produsele de patiserie și cofetărie, precum și carnea roșie, deoarece favorizeaz­ă stocarea grăsimilor.

4. Adaugă suc de lămâie în salate și în toate mâncăruril­e care permit acest lucru.

5. Stai cât mai departe de dulciuri. Dacă altfel nu se poate, răsfaţă-te cu miere sau fructe uscate, în cantităţi mici însă.

6. Respectă un orar al meselor și mestecă bine hrana. NU le este recomandat­ă dieta cu lămâie celor care suferă de afecţiuni renale, biliare sau digestive, copiilor și vârstnicil­or.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania