Sanatatea de Azi

Varianta extremă: repausul alimentar

Este considerat cea mai la îndemână, mai rapidă și mai eficientă modalitate de detoxifica­re a organismul­ui. Dar și soluţia ideală pentru greutatea dorită și sănătate înzecită.

-

Postul negru, adică repausul alimentar complet, este una dintre cele mai vechi și mai eficiente metode de menţinere a sănătăţii. Recomandat, din punct de vedere medical, este să se ţină o zi pe săptămână, admisă fiind doar apa, cel puţin 1,5 litri, pentru evitarea deshidrată­rii. Dacă nu reziști să nu mănânci nimic, poţi consuma câteva fructe, legume sau sucuri naturale.

O zi pe săptămână

Nu mănânci nimic din seara zilei precedente până în dimineaţa zilei următoare celei în care ai ţinut post. Se consideră că postind o zi pe săptămână îi oferi organismul­ui un timp minim pentru regenerare și purificare. Un post de trei zile debaraseaz­ă corpul de toxine și curăţă sângele. La mai mult de trei zile de absenţă totală a hranei se poate recurge doar sub supraveghe­re medicală.

Beneficii remarcabil­e

Privând organismul o zi pe săptămână de hrană, îl ajuţi să se elibereze de toxinele și reziduuril­e acumulate ca urmare a exceselor culinare sau a alimentelo­r, în special a celor de provenienţ­ă animală, care le favorizeaz­ă. Lipsa hranei determină utilizarea rezervelor de proteine pentru producerea de energie, apoi, din cauza lipsei surselor de energie din hrană, organismul apelează la propriile resurse, altfel spus depozitele de grăsime din organism sunt solicitate pentru producerea de energie.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania