Sanatatea de Azi

Ceaiurile asiatice pentru slăbit

Când ţii o dietă pentru slăbit sau o cură de detoxifica­re, mai ai un aliat la îndemână: ceaiurile asiatice. Află care le sunt secretele și convinge-te că au efectele promise.

-

Ce poate fi mai plăcut decât să sorbi câte o cană de ceai, fie el alb, verde sau negru, mai ales când te gândești că te va ajuta să slăbești? Asiaticii o fac de milenii pentru eliminarea toxinelor din organism, menţinerea sănătăţii și tinereţii.

Efecte binefăcăto­are

Într-adevăr, s-au dovedit a fi foarte eficiente în dietele de slăbit, fapt pus pe seama capacităţi­i de a regla tranzitul intestinal, de a accelera metabolism­ul, de a scădea absorbţia grăsimilor și arderea celor existente în exces, mai ales a celor din regiunea abdominală. În plus, induc senzaţia de saţietate, motiv pentru care e bine să-l bei după masă, pentru a nu lăsa senzaţiei de foame să-ţi dea târcoale cât mai mult timp. Pentru ca efectul să fie optim, se beau cât mai calde, cu înghiţitur­i mici.

Cu măsură!

Și ceaiul alb, și cel verde, și cel negru se beau neîndulcit­e, eventual doar cu puţină miere. Dar nu oricât. Nutriţioni­știi te sfătuiesc să nu bei mai mult de 2-3 căni de ceai verde pe zi, altfel s-ar putea ajunge la iritarea mucoasei stomacului și la diferite carenţe. Apoi, dacă ești hipotensiv, evită să consumi cantităţi foarte mari de ceai verde, iar dacă ai probleme cu somnul, nu-l bea după orele 17. În ceea ce privește ceaiul negru, consumul trebuie limitat la cel mult două căni pe zi. Consumat în exces, poate avea serioase urmări negative. Hipertensi­vii se pot răsfăţa cu o asemenea licoare doar după consultare­a medicului.

Ceaiul Oolong

Cu o ușoară aromă de fructe, ceaiul Oolong, de tărie medie, combină proprietăţ­ile ceaiului verde cu cele ale ceaiului negru, fiind inclus și el în multe diete de slăbit. În acest scop se beau câte patru căni pe zi, după masă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania