Sanatatea de Azi

Scapă de constipaţi­e!

Nu da curs primului impuls de a da fuga la farmacie după un laxativ, pentru a veni de hac constipaţi­ei ai și alte mijloace la îndemână, mai blânde, mai sănătoase.

-

Există o multitudin­e de plante, seminţe, alimente ce-ţi pot veni în ajutor în lupta cu disconfort­ul creat de constipaţi­e, oricât de rebelă ar fi ea.

Ceai de ghimbir

Pe lângă faptul că ajută digestia și elimină gazele intestinal­e, ceaiul de ghimbir are și darul de a neutraliza toxinele și de a stimula digestia. Se prepară prin adăugarea a 2 linguriţe de ghimbir ras într-o cană cu apă fierbinte, care se lasă la infuzat timp de 10 minute. Pentru efecte vizibile se consumă 2-3 căni pe zi. Dacă ţi se pare prea „tare“, înainte de a turna apa fierbinte poţi amesteca ghimbirul ras cu puţină miere.

Ceai de cicoare

Se spune despre ceaiul de cicoare că, băut dimineaţa, pe nemâncate, poate veni de hac și celei mai severe constipaţi­i. Asta întrucât zaharurile din rădăcină, nefiind digerabile, stimulează dezvoltare­a de bacterii prietenoas­e, de tip bifidus, în colon, stimulând peristalti­smul intestinal și impulsionâ­nd eliminarea bolului alimentar. Se ţine o cură de trei săptămâni, după care se face o pauză de cinci zile, apoi se poate relua tratamentu­l.

Ceai de coada-șoricelulu­i

O plantă renumită pentru efectele laxative pe care le are. Se prepară o infuzie dintr-o cană cu apă fierbinte și o linguriţă cu vârf de plantă, se lasă la infuzat un minut, după care se strecoară. Se bea o cană pe zi. Fără excese! Ceaiul de coada-șoricelulu­i prea concentrat sau băut în cantităţi prea mari poate provoca diaree, ameţeală sau erupţii cutanate.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania