Sanatatea de Azi

Elimină apa din ţesuturi!

Ai încercat degeaba tot felul de cure de slăbire? Vinovată ar putea fi retenţia de lichide, pe care trebuie s-o combaţi mai întâi.

-

Acumularea de lichide în exces poate avea drept cauză ciclul menstrual, unele medicament­e, consumul exagerat de sare și chiar anumite afecţiuni medicale. Te bate gândul să recurgi la vreun preparat pentru slăbit cu efect diuretic? S-ar putea să nu fie cea mai bună soluţie, pe lângă apă asemenea preparate favorizând și eliminarea unor minerale necesare corpului. Mai blânde sunt câteva ceaiuri cu virtuţi diuretice, dar dacă probleme persistă, cere ajutor medical!

Plante binefăcăto­are

Chiar dacă pierderea în greutate cu ajutorul ceaiurilor cu efect diuretic nu este spectaculo­asă, prin eliminarea surplusulu­i de lichide din organism, ai putea reduce cu 1-2 numere măsura hainelor.

Infuzie de păpădie. Se prepară din două linguriţe de plantă întreagă la o cană cu apă, doza recomandat­ă fiind de două căni pe zi. E un excelent rdiuretic natural, ajutând rinichii să elimine mai multă apă. În plus, e și o bună sursă de potasiu, având și marele avantaj de a nu priva organismul de minerale.

Decoct de mătase de porumb. O altă sursă de potasiu, mătasea de porumb are și ea efect diuretic. Bea câteva căni pe zi, preparând ceaiul din o linguriţă de mătase de porumb pusă în apă rece și apoi.

Infuzie de soc. Cum florile de soc contribuie și la eliminarea apei din ţesuturi, și la dizolvarea stratului adipos, și la stimularea digestiei, sunt indicate și în curele de slăbire. Se prepară prin opărirea cu o cană cu apă a 2-3 linguriţe de flori uscate, se lasă la infuzat, după care se strecoară. Se beau, timp de câteva luni, câte 3-4 căni de infuzie pe zi, ultima, înainte de culcare.

Nu uita să bei apă!

Oricât ar părea de ciudat, bând mai multă apă s-ar putea să rezolvi problema retenţiei de lichide. Când este deshidrata­t, organismul face eforturi să combată „seceta“, tocmai prin a-și face o rezervă de lichide.

Ştiai ? Infuzia de soc, băută cu regularita­te, are darul de atenua aspectul de „coajă de portocală“. Un motiv în plus s-o savurezi cât mai des.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania