Sanatatea de Azi

Topește grăsimile!

Află care sunt plantele, alimentele și condimente­le care te ajută în lupta cu ţesutul adipos și nu ezita să le folosești.

-

Când depozitele de grăsime devin deranjante, doar o dietă strictă te poate scăpa de ele. Dar dacă meniul de slăbit sănătos include reţetele de mai jos, efectele apar cu atât mai curând!

Ghimbir

Nu-i de mirare că este introdus în curele de slăbire de vreme ce ajută digestia, accelereaz­ă metabolism­ul, inhibă senzaţia de foame, faciliteaz­ă eliminarea grăsimilor. Ceai de ghimbir cu lămâie și miere. Se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită peste o linguriţă cu vârf de ghimbir ras și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se amestecă, se strecoară și se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și o linguriţă de miere. E delicios! Pentru efect maxim, se beau 2 litri de ceai de ghimbir pe zi, până după-amiaza, nu și seara din cauza efectului energizant.

Oregano

Știi că stimulează imunitatea, dar știi că stimulează digestia? Așa se face că poate reduce stratul de ţesut adipos.

Ceai de oregano. Se infuzează timp de 10-15 minute 2 linguri de oregano bine mărunţit. Se beau 2-3 căni pe zi, după masă.

Coriandru

Stimulează digestia, acţionând ca un purgativ. Tocmai bun, așadar, nu doar pentru a condimenta mâncarea, ci și pentru a prepara un ceai. Infuzie de coriandru. Se toarnă peste o linguriţă de coriandru zdrobit o cană cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 5 minute. Se beau 2-3 căni pe zi, după masă, cu înghiţitur­i mici.

BINE DE ȘTIUT! Celor care au probleme cu tensiunea, fie ea mare sau mică, rapida coagulare a sângelui, trombofleb­ită și tromboze, coriandrul le este contraindi­cat.

Sena

I se mai spune și siminichie. Are efect de detoxifica­re, dar și laxativ și purgativ. Se poate administra sub formă de infuzie, 1-2 căni pe zi, sau tinctură (30 de picături dizolvate în apă, luate seara înainte de culcare, comprimate (1-2 pe zi, tot înainte de culcare).

Infuzie de sena. Se opărește o linguriţă de plantă cu o cană de apă fierbinte, se lasă la infuzat 5 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.

Leuștean

Folositor poate fi nu doar pentru a da un gust și aromă deosebite ciorbelor și mâncăruril­or, ci și în prepararea unui ceai cu puternic efect diuretic.

Infuzie de leuștean. Se infuzează o linguriţă de plantă mărunţită, timp de 5 minute, în 200 ml de apă clocotită. Se beau câte 2 căni pe zi, înainte de prânz și cină.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania