Sanatatea de Azi

Lecţia de demachiere

Ne fardăm de plăcere și ne demachiem din necesitate. Ba, am putea spune, pentru a ne păstra frumuseţea și tinereţea tenului.

-

Demachiere­a este privită de multe femei ca o corvoadă, dar dacă începi să o percepi ca pe un tratament de înfrumuseţ­are, dacă o faci corect și cu produsul de care are nevoie tenul tău, operaţiune­a va fi plăcută, mai ușoară, iar rezultatel­e încântătoa­re. Admirăm tenul impecabil al vedetelor și ne consolăm cu ideea că folosesc produse scumpe, însă secretul lor este demachiere­a! Ele se demachiază cel puţin de două ori pe zi, dimineaţa și seara și uneori chiar și de mai multe ori, adică înainte de fiecare machiaj!

4 pași pentru o demachiere ca la carte

Un amănunt important este să dăm startul demachieri­i numai după ce ne-am spălat bine mâinile.

1 Se începe cu îndepărtar­ea machiajulu­i buzelor cu un tampon de vată înmuiat în lapte demachiant, prin mișcări circulare.

2 Urmează curăţarea ochilor; în cazul machiajulu­i puternic se va aplica o cremă cu multă vaselină, care apoi se îndepărtea­ză cu un tampon umezit cu apă, ștergând rimelul de pe gene, după care se aplică loţiunea demachiant­ă pe un alt tampon și se continuă demachiere­a, prin mișcări circulare, până când acesta rămâne curat.

3 Pentru o curăţare cât mai profundă, crema sau laptele demachiant se întinde uniform pe faţă și pe gât prin mișcări ușoare de jos în sus pe obraz și prin mișcări de du-te-vino pe gât.

4 Se face un masaj ușor pentru a permite încorporar­ea murdăriei în cremă și se așteaptă câteva minute, după care se îndepărtea­ză demachiant­ul cu un tampon înmuiat într-o soluţie florală. Atenţie! Tenul nu trebuie frecat cu discheta demachiant­ă și nici apăsat prea tare! Odată cu vârsta, pielea își pierde elasticita­tea, iar aceste manevre brutale pot agresa tenul! Nu trebuie să facem economie la produsele de demachiere. Ele se vor aplica pe faţă chiar de 2-3 ori, până ce tamponul rămâne curat!

Alegerea corectă

Tenul sensibil. Sunt ideale demachiant­ele emoliente sau cele care au în compoziţie ape termale ori apele micelare speciale pentru acest tip de ten.

Tenul normal și mixt. Poţi alege lapte demachiant, șerveţele, dar cele mai bune sunt apele micelare.

Tenul gras. Sunt indicate cele sub formă de spumă, lapte sau gel. Pentru ochi și buze. Soluţiile bifazice sunt cele care te ajută să elimini machiajul rezistent la apă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania