Sanatatea de Azi

Trucuri rapide pentru dimineţi complicate

Îngrijire în timp record, machiaj în câteva minute și un chip plăcut. Toate sunt posibile dacă știi să aplici planul de criză.

-

Cum te îngrijești dimineaţa este important, pentru că această îngrijire joacă un rol major în felul în care arată și se simte pielea pe tot parcursul zilei. Cu siguranţă există momente în care nu ai timp să faci totul ca la carte, însă în majoritate­a timpului trebuie să respecţi un ritual corect pentru a menţine tonusul pielii. După o noapte de insomnie sau probleme dintre cele mai diverse, adormi spre dimineaţă, cu greu și te trezești la fel de greu. Totul se întâmplă contracron­ometru, dar frumuseţea nu trebuie să aibă de suferit sau să ţi se citească pe chip noaptea albă. Sunt câteva strategii la care poţi apela pentru a face faţă unor astfel de situaţii. Punându-le în aplicare, pielea ta va fi strălucito­are întreaga zi.

Gimnastică în pat

Chiar dacă ceasul îţi indică un timp extrem de scurt până la ieșirea pe ușă, rezervă-ţi un minut pentru gimnastică. 30 de secunde întinde-te în pat, ca și cum cineva te-ar trage de mâini și picioare. Aceste mișcări stimulează punctele energetice situate de-a lungul coloanei și circulaţia la nivelul gambelor. Toată musculatur­a se trezește și pielea capătă puţin tonus. Este primul pas pentru frumuseţe și stare de bine. Pasul doi este ca după ce te dai jos din pat să stai 30 de secunde într-o poziţie inversată, respectiv cu tălpile și palmele pe podea și fundul în sus. Această poziţie se spune că stimulează menţinerea

tinereţii. Intensific­ă circulaţia limfatică la nivelul feţei, iar cearcănele și pungile se diminuează și sunt mai ușor de estompat.

E timpul pentru o mască

E mult spus mască, e un masaj rapid cu pulpa unui fruct, care poate ţine locul unei măști și unui scrub. E bine să ai mereu în frigider un fruct. O felie de piersică, măr sau portocală te ajută să dai tenului vitamine, dar și să-l exfoliezi în timp record. Masează pe faţă numai un minut sau chiar mai puţin, apoi clătește.

Spală-te cu apă rece!

Nu, nu pe tot corpul, ci numai pe faţă. Deși temperatur­a ideală pentru piele este cea moderată, caldă, nici rece nici fierbinte, în astfel de situaţii ai nevoie de un șoc care să învioreze rapid pielea. Este ca o cafea tare pentru tenul tău!

Elemente de susţinere

Aplică un spray cu apă termală. Vei aduce pielii elemente care o vor dinamiza și lumina. De asemenea, este o modalitate de a calma pielea și de a o trezi.

Hidratare puternică

Aplică un ser hidratant. Acesta este un produs care menţine pielea tânără, îi asigură catifelare, dar și un efect de lifting și stimulează regenerare­a. Mai mult, intră rapid în piele, adânc, hidratează profund și nu lasă tenul gras. Sunt câteva aspecte care te ajută să-ţi îngrijești pielea foarte bine, într-un timp scurt. Într-o astfel de situaţie grăbită, poţi să renunţi la cremă și să treci rapid la machiaj.

Un pic de masaj

Micile gesturi de masaj vor înviora rapid tenul. Deși pare timp pierdut, în vreme ce-ţi bei cafeaua, poţi să-ţi tapotezi cu degetele o parte a feţei, apoi pe cealaltă. Ai nevoie de doar câteva secunde, dar care se vor dovedi de mare ajutor.

Bea multă apă!

Acesta este alt secret al pielii frumoase și al îngrijirii rapide. Apa consumată dimineaţa are multe beneficii, ajută inclusiv sistemul digestiv pentru a menţine pielea hidratată și a aduce energie corpului. Bea 1-2 pahare de apă mari. Dacă nu ai timp să iei micul dejun, apa îţi va ţine și de foame o vreme.

Machiajul cu care nu dai greș

Dacă ai timp să folosești doar un produs de machiaj, alege unul bronzant. Bronzul este cheia. Ajută pielea să capete strălucire. Un gel sau o pudră bronzantă este ceea ce-ţi trebuie pentru un astfel de machiaj uimitor. Poţi aplica bronzul doar pe obraji, frunte și nas sau pe toată faţa cu o pensulă groasă, pentru pudră, într-un strat subţire. Această pudră este ideală și pentru machiajul pleoapelor, în 2-3 straturi. Într-o clipă va aduce luminozita­te ochilor.

Dă catifelare buzelor!

Un gloss te va scoate din impas. Se aplică într-o clipă, nu are nevoie de multă precizie în aplicare și aduce buzelor hidratare, luciu și un aspect senzual.

Coafură dintr-o mișcare

Coada de cal este cea mai la îndemână și poate ascunde chiar și un păr care trebuia spălat. Înfășoară coada în jurul elasticulu­i și prindeo cu o agrafă. Un coc elegant și care nu va trăda nicicum lipsa ta de timp.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania