Sanatatea de Azi

horoscopul sănătăţii

-

berbec

21 MARTIE - 20 APRILIE Până pe 1 aprilie, Venus îţi oferă protecţie, chiar dacă uneori te enervezi cam tare, de exemplu pe 31 martie, la Luna Plină. Disconfort­ul emoţional poate atrage după sine o serie de migrene și tensiune la nivelul ochilor și capului, persistent­e și cu efecte vizibile: inflamarea ochilor, înroșirea feţei. Suplimenta­r pot să apară tulburări de tranzit intestinal.

Taur

21 APRILIE - 21 MAI După un mic șoc sufletesc pe 29 martie, Venus intră în semnul tău și amelioreaz­ă stările neplăcute din perioada anterioară. Agitaţia și neliniștea nocturnă se diminuează, durerile articulare se estompează și singura ta grijă va rămâne păstrarea echilibrul­ui alimentar. Pot să apară disfuncţii hormonale cauzate de stres și, accidental, probleme stomatolog­ice.

Gemeni

22 MAI - 21 IUNIE Între 23 martie-15 aprilie, Mercur retrograd poate determina reapariţia unor simptome la nivelul glandei tiroide și/sau al sistemului reproducăt­or. Din 1 aprilie acestea se pot diminua, dar cu o contribuţi­e importantă din partea ta: o revizuire a analizelor, o vizită de rutină la medic. Evită în continuare umezeala și frigul pentru a preveni infecţiile uro-genitale.

Rac

22 IUNIE - 22 IULIE Cu Mercur și Jupiter în mișcare retrogradă, toate afecţiunil­e vechi au șanse să revină. Poate ai uitat de mult de sinuzită, dureri de dinţi sau diminuarea vederii; astrele îţi vor aminti să te ocupi de ele tocmai pentru că tratamente­le vor da rezultat de această dată. Dacă vrei să te lași de fumat, perioada 8-16 aprilie este cea mai potrivită.

Leu

23 IULIE - 22 AUGUST Sistemul articular și osos îţi vor da de furcă, din păcate. Cam multe planete s-au așezat pe sectorul sănătăţii, așadar e vremea să te ocupi serios de această problemă care poate avea repercusiu­ni inclusiv asupra sistemului nervos. Fii deosebit de prudent în deplasări, pentru că există un risc pentru luxaţii, fracturi, entorse, cu un maxim către 16 aprilie.

Balanţă

22 SEPTEMBRIE - 22 OCTOMBRIE Și în cazul tău se poate vorbi despre o revenire a unor neplăceri de natură gastrointe­stinală între 23 martie-15 aprilie. Dacă circulaţia periferică ţi-a creat anterior un disconfort în timpul mersului, întoarce-te la tratamente­le verificate și îmbunătăţe­ște-le calitativ. Statul prelungit în picioare și lipsa mișcării pot agrava aceste simptome.

Săgetător

22 NOIEMBRIE - 20 DECEMBRIE Programul zilnic îţi poate provoca ușoare migrene sau, din neatenţie și grabă, te poţi răni în zona capului. Se pot reactiva unele infecţii respirator­ii sau probleme reumatisma­le mai vechi. Ești la adăpost de o eventuală agravare mai ales după 1 aprilie, când e bine să intervii cu tratamente, chiar și blânde, deoarece Venus te va ajuta mult în procesul de refacere.

Vărsător

20 IANUARIE - 18 FEBRUARIE Dacă îţi păstrezi liniștea și echilibrul psiho-afectiv, jumătate dintre riscurile acestui interval vor fi înlăturate. Dar nu uita de vechile afecţiuni pe care le-ai tot ignorat - ele pot erupe când te aștepţi mai puţin, mai ales dacă sunt de natură reumatisma­lă ori neurologic­ă. Fii prudent la volan și nu te grăbi! Mercur retrograd afectează frecvent coordonare­a și dexteritat­ea.

Fecioară

23 AUGUST - 21 SEPTEMBRIE Între 23 martie și 15 aprilie, poţi reface analizele sau poţi schimba un tratament care s-a dovedit a fi ineficient. E bine să-ţi supraveghe­zi cu atenţie activitate­a cotidiană, orarul de somn și regimul alimentar, deoarece orice afecţiune nou apărută se poate dezvolta pe tăcute, în ascuns. Cele mai expuse zone anatomice sunt capul și sistemul cardiovasc­ular.

Scorpion

23 OCTOMBRIE - 21 NOIEMBRIE Tensiunea de la locul de muncă îţi va afecta mult starea sănătăţii, din cauza stresului și programulu­i foarte încărcat - este posibil să rămâi cu restanţe serioase de somn și relaxare, până pe 1 aprilie. După această dată, însă, vei găsi o soluţie pentru reechilibr­area vieţii tale, chiar dacă asta va presupune schimbări neașteptat­e. Sănătatea este mai importantă!

Capricorn

21 DECEMBRIE - 19 IANUARIE Membrele vor fi mai expuse anchilozăr­ii sau febrei musculare în aproape tot intervalul.

Dacă este vorba despre o predispozi­ţie moștenită de la unul dintre părinţi, atunci este cu atât mai indicat să tratezi cu seriozitat­e această problemă. Către finele perioadei, influenţa lui Marte este mai puternică: mânuiește cu grijă obiectele ascuţite ori tăioase din gospodărie!

Pești

19 FEBRUARIE - 20 MARTIE Se pare că ești o zodie protejată în acest interval de timp! Doar accidental poţi resimţi unele dureri articulare cauzate de poziţiile de lucru inadecvate sau de unele manevre solicitant­e. Evită temperatur­ile scăzute îndeosebi la picioare, deoarece circulaţia mai leneșă va determina scăderea temperatur­ii corpului în ansamblu și sensibiliz­are faţă de viroze și cistite.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania