Sanatatea de Azi

Delicii nevinovate

Ai poftă de ceva gustos, care să te energizeze și să fie sănătos? Îţi dăm câteva idei!

-

Indiferent că ești la dietă sau, pur și simplu, vrei să-ţi diversific­i meniul zilnic și nu știi ce să mai alegi pe post de gustare ori când ești pe fugă la mic dejun/cină, variantele de mai jos îţi vin în ajutor.

Unt de arahide cu banană

Untul de arahide este foarte caloric, dar și foarte benefic organismul­ui, datorită conţinutul­ui de proteine și grăsimi bune. O banană cu două linguriţe de unt de arahide este o combinaţie extrem de hrănitoare și de gustoasă!

Avocado cu brânză

Taie pe jumătate un avocado bine copt, încât să fie moale la interior și umple-l cu brânzică de casă. Este o combinaţie bogată în proteine și grăsimi sănătoase, care astâmpără negreșit foamea.

Ciocolată cu lapte

Când te simţi obosită și cu poftă de ceva dulce, nimic nu-i mai simplu decât să încălzești un pahar cu lapte și să adaugi 1-2 linguriţe de pudră de cacao, cunoscută pentru efectul tonic și valoarea nutrititiv­ă. Puţină scorţișoar­ă sau o pătrăţică de ciocolată rasă potenţează aroma!

Boabe picante de năut

Găsești boabe de năut cu diverse arome la supermarke­t, dar sunt prăjite, foarte sărate și deloc sănătoase. Prepară-le acasă: toarnă într-o tavă o cană bobiţe de năut, presară puţin ulei de măsline, sare, piper și chili și coace-le la cuptor o jumătate de oră (sau până se rumenesc). Ideal este să nu mănânci mai mult de 50 de grame o dată!

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania