Sanatatea de Azi

Start plin de energie

Pentru mulţi dintre noi, dimineţile sunt epuizante. Ne trezim cu greu, deja obosiţi, suntem pe fugă, cu gândul la o mie de lucruri. Mai bine să începem cu o scurtă pauză...

-

Când știi bine că te așteaptă o zi plină, ai nevoie de câteva clipe de relaxare doar pentru tine, din care să-ţi iei elan pentru tot ce te așteaptă. Poate tocmai de aceea cel mai plăcut moment al dimineţii este cel în care ne savurăm cafeaua, mai ales dacă se întâmplă alături de cineva drag. Un răsfăţ pe care-l meriţi din plin, care nu-ţi aduce multe calorii, doar nenumărate beneficii: crește puterea de concentrar­e, scade riscul de depresie, diabet și Alzheimer, sporește vigilenţa. Așadar, ai undă verde să te bucuri de aroma îmbietoare care îţi trezește simţurile!

Adio, oboseală!

Știm că ar trebui să dormim cel puţin 7 ore în fiecare noapte, însă s-a dovedit că organismul își încarcă bateriile mai repede sau mai încet în funcţie de vârstă, de starea noastră de sănătate, de munca pe care o depunem peste zi, dar și de bagajul genetic pe care îl moștenim. Pentru unii pot fi suficiente 6 ore de somn, alţii se simt obosiţi dacă dorm mai puţin de 8. Și, cum stresul și treburile multe nu ne permit să dormim cât am vrea și să ne trezim odihniţi, ne prinde tare bine o doză de energie încă de la prima oră, dar și pe parcursul zilei, când simţim nevoia. Un adult sănătos poate savura 2-3 cești de cafea pe zi fără niciun risc!

Doi timpi, trei mișcări

N-ai filtru de cafea, nici răbdare să pui apa la fiert și s-o păzești, să nu dea în foc? O soluţie rapidă și la-ndemână este cafeaua solubilă. Chiar dacă există mituri conform cărora ar fi mai tare și ar cauza palpitaţii, adevărul este că nu există altă diferenţă între nes și cafeaua obișnuită, în afară de procesul de obţinere. În schimb, cafeaua solubilă are avantajul că o poţi prepara instant, bucurându-te de aceeași aromă intensă și de gustul desăvârșit, mai cremos.

Înainte de efort fizic sau intelectua­l, bea o cafea concentrat­ă! Crește rezistența musculară și stimulează atenția!

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania