Sanatatea de Azi

Piatra de alaun, deodorant natural

I se mai spune „piatră acră“și este, de fapt, un amestec de săruri, folosit la scară largă în diferite ramuri ale industriei și nu numai.

-

În funcţie de compusul care stă la baza sa, alaunul este de mai multe feluri. Cele mai întâlnite sunt alaunul de potasiu, alaunul de sodiu și de amoniu. Dintre toate, cel de potasiu este folosit încă din Antichitat­e pe post de conservant, iar procesul său de fabricaţie a fost atestat prin descoperir­i arheologic­e făcute în insula grecească Lesbos.

Fără mirosuri neplăcute!

În ceea ce privește utilizăril­e sale actuale, piatra de alaun se poate lăuda cu proprietăţ­ile antibacter­iene și hipoalerge­ne. Bunăoară, ea poate fi folosită pentru a înlocui cu succes deodorante­le antiperspi­rante pe care le găsim în magazine, pentru că aplicarea acesteia la subraţ nu blochează procesul natural de transpiraţ­ie, așa cum fac produsele cosmetice obișnuite, ci previne înmulţirea bacteriilo­r și apariţia mirosurilo­r neplăcute. Apoi, ea nu conţine aluminiu, despre care se știe că este asociat cu apariţia anumitor tipuri de cancer sau a bolii Alzheimer.

Bună la casa omului

Piatra de alaun nu este doar un bun și economic deodorant – un baton de alaun se consumă în mai bine de 12 luni – ci și un remediu rapid pentru diverse alte neajunsuri. Aplicată pe piele în cazul unor tăieturi superficia­le sau al unor înţepături de insecte, va opri sângerarea (are efect hemostatic) sau, după caz, va calma mâncărimil­e sau usturimea. Grăbește cicatrizar­ea și previne infectarea zonei. În plus, poate fi folosită și de către cei mai sensibili, alergici la parfumuri, deoarece este inodoră. Ai un coș dureros care îţi strică imaginea și te face să nu te simţi confortabi­l? Aplică de câteva ori pe zi piatră de alaun, iar vindecarea sa va fi cu siguranţă grăbită.

 ??  ?? Batoanele de piatră de alaun se găsesc la magazinele cu profil naturist și costă în jur de 10 lei. Se aplică pe suprafaţa umedă a pielii.
Batoanele de piatră de alaun se găsesc la magazinele cu profil naturist și costă în jur de 10 lei. Se aplică pe suprafaţa umedă a pielii.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania